magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.08.01. 14:00
2021.08.01. 13:57
2021.08.01. 13:53
2021.08.01. 13:50
2021.08.01. 13:36
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2019. november

formátum féle

2019.11.30. 19:02, magam2
minden ami érdekes lehet

jó éjt...

LÉTRA

Falaidhoz ha létrát támaszt
és átkandikál a képzelet,
majd rádöbbensz, hogy Te vagy kívül,
s a bezárt világot kémleled…

(KormányosS)

formátum féle

2019.11.30. 19:00, magam2
minden ami érdekes lehet

Szaki bácsi Szaki bácsi mondta...

 

megpattintotta a kipufogó az izzító gyertyát, ezért csak ujjheggyel sifríroztam a profilkalibert, most jobb mint újkorában...

 

 

formátum féle

2019.11.30. 18:59, magam2
minden ami érdekes lehet

nagyon olcsó riasztó...

formátum féle

2019.11.30. 18:58, magam2
minden ami érdekes lehet

ötlet - sarok...

Adventi gyertyafény

Egy saját kezűleg készített koszorú négy gyertyával ünnepélyessé teszi már a várakozás időszakát is. Ezúttal igazi kézműves darabot, egy folton folt változatot mutatunk be, és nem csak a patchwork kedvelőinek.

A koszorúkészítés a lakásdíszítés egyik hálás műfaja, mert akár a tavalyit is átalakíthatjuk, felújíthatjuk, vagy beszerezhetünk néhány új hozzávalót és nagyobb gya- korlat nélkül is gazdagabbak leszünk egy szép koszorúval. A foltos koszorú alapja egy hungarocell karika, aminek a bevonására különféle maradék textileket használhatunk. Válogassunk össze színben és mintában egymással harmo- nizáló anyagokat, keskenyebb és szélesebb szalagot, farkasfogat, zsinórt, pomponos szalagot. A textileket vasaljuk ki és vágjunk belőlük csíkokat, majd kissé megfeszítve, hogy ne ráncosodjanak az íves részeken, borítsuk rá a karikára. Tűzzük meg gombostűvel. Folytassuk a bevonást körben, kis átfedéssel helyezzük egymásra a textilcsíkokat. Az anyagszéleket takarjuk szalaggal, zsinórral. Szúrjunk gyertyatüskéket a koszorúba, azokra gyertyákat. Díszítsük a koszorút kisebb nagyobb textilkörökből varrt jojókkal, melyek közepére öltsünk egy-egy gombot. A gyertyákra is tekerhetünk szalagot és díszíthetjük jojókkal. 
A koszorúra cseppmentesen égő gyertyákat vásároljunk. Ne tegyük huzatba, mert ha nem függőlegesen ég a láng, nem tud elpárologni a gyertya anyaga, és viaszcseppek kerülhetnek a koszorúra. Égő gyertyával soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a koszorút! (ÖtletMozaik)
 

 

formátum féle

2019.11.30. 18:57, magam2
minden ami érdekes lehet

a Makdonaldszban lehet kapni gamburgert is...

formátum féle

2019.11.30. 18:54, magam2
minden ami érdekes lehet

egészség – perc…

A SAJTOK JÓTÉKONY HATÁSAI

Manapság rengeteg sajtfélével találkozhatunk az élelmiszerboltok polcain. A választék rendkívül széles, így bárki megtalálhatja a kedvére valót a legegyszerűbbektől kezdve egészen az ínyenc fajtákig.

Most eláruljuk, hogy miért is érdemes rendszeresen fogyasztani ezt a sokoldalú felhasználási lehetőséggel bíró tejterméket.

 

A sajt az egyik legfontosabb táplálékunk. Jelentős mértékben tartalmaz életfontosságú anyagokat, mint a fehérjék, zsírok, vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok. Élettani értéke elsősorban fehérjetartalmának köszönhető. Tartalmazza az összes fontos aminosavat, kiemelkedő a tejfehérje-tartalma is. Ez az anyag könnyű emészthetősége révén különösen szükséges az olyan tevékenységekhez, amelyek elvégzése szellemi erőfeszítéssel jár, mivel a sajtban található aminosavak a központi idegrendszer kielégítő működésében töltenek be fontos szerepet. 10 dkg sajttal egy felnőtt ember napi fehérjeszükségletének 35-45%-a fedezhető.

A sajt tápértékét vitamintartalma is nagymértékben befolyásolja. Némely fajta az 50%-os zsírtartalmat is elérheti. Azonban mielőtt megrettennénk e magas érték láttán, gondoljunk arra, hogy ez az élelmiszer remek forrása az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavaknak.  10 dkg sajt elfogyasztása a napi zsírszükséglet 15-20%-át fedezi. Ez azért különösen fontos, mert a zsírok kétszer annyi energiát szolgáltatnak szervezetünk számára, mint a fehérjék.

A sajt szénhidráttartalma viszonylag alacsony. Ennek oka, hogy a bennük található kis mennyiségű tejcukor tejsavvá bomlik.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez a tejtermék kiváló alapja a különböző ásványi anyagoknak. Bizonyára tudjuk, hogy sajt a legnagyobb mennyiségben kalciumot tartalmaz, ami elengedhetetlen a csontok megfelelő felépítéséhez és a D-vitamin szervezetbe való beépüléséhez. 10 dkg sajttal akár a napi kalciumszükséglet 100%-a is fedezhető. Ásványi anyagai közül jelentős mértékben tartalmaz még foszfort, nátriumot, káliumot és magnéziumot, amik többek között a D-vitamin felszívódásáért, az idegrendszer megfelelő működéséért, a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásáért, valamint az izomzat egészséges működéséért felelősek.  A nyomelemek közül vas és cink található benne a legjelentősebb mértékben.

Vitamintartalmát illetően A-vitamin és a B-vitamin csoport tagjai fordulnak elő benne a legnagyobb arányban.

A legújabb kutatások szerint a sajt hatékony védelmet nyújt a fogszuvasodással szemben. Ugyanis fogyasztása a fogzománcot fehérjével és zsiradékkal vonja be, ami akadályt jelent a szuvasodást okozó baktériumok megtelepedésének. Emellett pedig serkenti a nyálképződést.

Ahogy a cikk elején említettük, igencsak sokféle sajtfajtával tehetjük minél változatosabbá mindennapi étkezéseinket. Ezek a sajtfélék több csoportra oszthatóak.

A kemény sajtok táborába tartozik a cheddar és a parmezán. Félkemény sajtféle az edámi, a gouda, az óvári, a parenyica és a trappista. Nem utolsósorban pedig a lágy sajtok csoportját erősíti a camembert és a pálpusztai.

A sajt nagyon könnyen beépíthető az étrendünkbe, hiszen fogyaszthatjuk reggel, délben, este, önmagában, dióval vagy almával. De felhasználhatjuk rántott formában is és ugyanígy megállja a helyét hústöltelékként is. Sőt, az igazán ínyencek sajttortát is készíthetnek belőle. Egyszóval, fogyasszuk bátran és rendszeresen ezt az igazán ízletes és egészséges élelmiszert.

(Izsák A)

formátum féle

2019.11.30. 18:51, magam2
minden ami érdekes lehet

tárlat - látogató...

Claude Monet  festészete
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

formátum féle

2019.11.30. 18:50, magam2
minden ami érdekes lehet

csak egy gondolat…

 

tudod furcsa szerzet az ember,mert sokszor avval nehezíti meg saját életét, hogy különféle sorsokat eszel ki magának…

 

formátum féle

2019.11.30. 12:18, magam2
minden ami érdekes lehet

vacsora tipp...

 

 

 

 

formátum féle

2019.11.30. 12:17, magam2
minden ami érdekes lehet

egyperces...

KORRAJZ

B. néni már elmúlt hetven éves.

Fia és menye húsz évvel ezelőtt kimentek Kanadába; alig-alig írnak, mindössze kétszer küldtek csomagot.

Ruhái kopottasok, rég kimentek a divatból, ő maga formátlanná hízott. Mégis, minden délután kiszépíti magát, s egy szőre vesztett kékróka belépőben, magas szárú, kiferdült, fűzős cipőben egy félórácskát föl s alá sétál a város legelőkelőbb szállodája előtt.

Mihelyt kilép egy magányos külföldi férfi, rámosolyog, és elég hangosan - mert közel azért nem merészkedik a kapuhoz - odakiált neki:

- Nur drei Dollar!

Riszáló járása, kiáltozása meglehetősen zavarón hat egy előkelő szálloda kapuja előtt, de az erre illetékesek - a portás, valamelyik rendőr vagy a járókelők - mégse mernek rászólni.

Azt hiszik, valami közület.  (ÖrkényI)

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Augusztus
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE