magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.08.01. 14:00
2021.08.01. 13:57
2021.08.01. 13:53
2021.08.01. 13:50
2021.08.01. 13:36
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2020. október

formátum fele

2020.10.31. 08:22, magam2
minden ami erdekes lehet

jó éjt…


néha állj meg
és nézz föl az égre
fájdalmasan szép
vedd észre végre
s bár elejtenek a földi gondok

ahogy szemed 
az eget issza
tiszta lehetsz még
újra tiszta
visszatalálhatsz önmagadhoz

a fáradt test
csak egy földi árnyék
az élet múltán valami jár még
s ha néha teheti

az ég leereszkedik hozzád
mikor szívedet körbefonják
fénysugár-erei 
(Deák Mór)

formátum fele

2020.10.31. 08:19, magam2
minden ami erdekes lehet

 Szaki bácsi mondta...

 

 

visszatolta az ék a vezérműtengelyt, ezért  defibrilláltam a krokodilcsipeszt, mert így jövök ki pluszosan...

 

 

 

formátum fele

2020.10.31. 08:18, magam2
minden ami erdekes lehet

a határozott fel - lépés, félsiker...

formátum fele

2020.10.31. 08:16, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

 

tányéralátét parafából

 
Azt hiszem, én nem bíznám a rögzítést a parafadugókat összefogó derékövre.
Ragasztópisztolyt is bevetnék a dugó alsó-középső magasságáig, hogy ne jöjjön ki a tetején a ragacs, mert az a forró edényre is ráragadna.

Lehet díszíteni egysoros, méterben kapható flittercsíkkal, szatén szalaggal, ripsz szalaggal, bortnival vagy farkasfoggal is.(FábólFabrika)

 

formátum fele

2020.10.31. 08:10, magam2
minden ami erdekes lehet

-hogy, jól záruljon a nap...

formátum fele

2020.10.31. 08:09, magam2
minden ami erdekes lehet

egészség - perc...

 

A kávé csökkenti a stroke kockázatát

A Stroke című folyóirat márciusi száma arról számol be, hogy svéd kutatók szerint azoknál a nőknél, akik legalább napi egy kávét isznak, akár huszonöt százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata.

Azok a nők pedig, akik egyáltalán nem fogyasztanak kávét, lényegében nagyobb eséllyel vannak kitéve a stroke veszélyének.

 

Susanna Larsson, a stockholmi Karolinska Intézet kutatója, a tanulmányt vezetője, így nyilatkozott: „A vizsgálataink – amely során  34 000-nél is több 49 és 83 év közötti nőt figyeltünk meg -  azt mutatták, hogy a napi egy-öt kávét elfogyasztók 22-25 százalékkal kisebb eséllyel vannak kitéve a stroke veszélyének, összehasonlítva azokkal, akik egynél is kevesebbet isznak. Vagyis már egész kevés kávé is pozitív hatással lehet a szervezetre.”

A megfigyelések eredményei akkor sem változtak, ha a kutatók egyéb tényezőket is figyelembe vettek, mint például a dohányzást, a testsúlyt, a cukorbetegséget, a magas vérnyomást vagy az alkoholfogyasztást. Dr. Larry B. Goldstein, a Duke Egyetem Stroke Központjának igazgatója szerint azonban az ilyen jellegű tanulmányokkal az a gond, hogy túl sok tényezőt hagynak figyelmen kívül, ráadásul a megfigyelések csupán a svéd népességre szorítkoznak.

Ugyanakkor, a rendszeres kávéfogyasztás és a stroke kockázatának csökkenése közötti összefüggésről már tavaly beszámoltak brit kutatók az Amerikai Stroke Szövetség konferenciáján. Akkor a Cambridge Egyetem által végzett vizsgálat 23000 férfi és nő bevonásával azt mutatta, hogy a kávéfogyasztók 27 százalékkal kisebb eséllyel kaptak stroke-ot. Korábban az Utrechti Orvosi Egyetem kutatói is megjelentettek egy online tanulmányt, amelyben több mint 37 000 hollandiai lakost figyeltek meg tizenhárom éven át, és ők is hasonló eredményekre jutottak. (Nőivet.cafe)

formátum fele

2020.10.31. 08:08, magam2
minden ami erdekes lehet

tárlat - látogató...

Vlagyimir Borovikovszkij festészete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

formátum fele

2020.10.31. 08:07, magam2
minden ami erdekes lehet

csak egy gondolat...

 

tudod furcsa szerzet az ember, mert az élete során, százszor jobb elhasználódnia, mint elrozsdásodnia...

 

.

formátum fele

2020.10.31. 08:06, magam2
minden ami erdekes lehet

a lépcsőzésnek egy más formája...!

formátum fele

2020.10.31. 08:05, magam2
minden ami erdekes lehet

egyperces...

 

Jani és ...

Nyakon kapta a biciklit, hogy a 156. sz. Szabó Lőrinc könyvtár kulturális életébe aznap másodízben is belevethesse magát. Járgánya lassú settenkedéssel tartott vele. Félre fittyent csengője majdnem elszólta magát, de Jani a tenyerével sumákolásra kényszerítette. Minden stimmelt, már a kapun kívül a lába...
A nap hamiskásan hunyorgott, hogy az árnyék és a lopakodó cinkosa lehessen.

Ilonka férfiember szemének hízelkedő gömbölydedséggel könyökölt az emeleti ablakban. Bámészan figyelte a nagy igyekezetet, s csak sűrű pillogása sejttette egyre gerjedő haragját.
Az "ember" csörgésmentesen készült felülni a nyolcassal kokettáló kétkerekűre. Épp nyugtázni készült, hogy manővere mégsem "Mission Impossible", amikor megszólalt egy hang, valahonnan fentről, de az mégsem az Úré volt, inkább hasonlított az asszonyáéra. 
Sűrű haját kínjában ujjaival gerebenezte, csak valahogy másként esett most. A nap lápfordulós-szemtelenül villant a dörgedelem irányába leskődő szemébe.

- Te Jani, az ég szakadna rád, hát nem volt elég ma már egyszer? - hadarta házisárkányos átszellemült dühvel.

A járgány cseklett-nyaklott a hirtelen "alo mars"-tól. Orr lógatva nyugtázta, hűvösre kerül, vissza a dögunalomba, legfeljebb két egér szemtelen cikázását bámulhatja tovább. Eldöntötte, beárulkodja a rozsda kezdte csengőt is a pórul járt tulajnak, úgyis folyton lóg.
Az egerek a zsanérnak támaszkodva bámulták az "ürgét", és buzgón vihogtak. Az ágrólszakadt egy jól célzott mozdulattal csapott hozzájuk egy épp töttyedőben lévő sárgabarackot, majd némán kullogott vissza nyeles sorstársához. Valamit hangtalanul cifrázott szájával az éterben, és fél óra alatt csőre töltött kapával végzett az aznapra kiszabott málenkij robottal.

x x x


Epilógus: A sokat élt emberek azt tanítják, nem illik bizonyos dolgokat észrevenni. Mit tegyek, ha a szemem és fülem puszta véletlenségből olyan helyen akad el, ahol éppen nem kéne? 
...hát tehetek én arról is, hogy a kerti elméskedések kétbetűs kitérőjének ajtaját Jani nyitva hagyta, és én pont akkor akartam kertészkedni? Jólneveltségemből adódott az is, hogy még köszöntem is neki, ám cseppet sem csodálkoztam, amikor szemem sarkából visszasandítva ajtó takarta előlem a boldog elmélkedésében megzavart jóembert.
Én kérem ártatlan vagyok. (Valeria)
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Augusztus
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE