magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.05.06. 08:35
2021.05.06. 08:31
2021.05.06. 08:27
2021.05.06. 08:24
2021.05.06. 08:23
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2020. október

formátum fele

2020.10.31. 08:22, magam2
minden ami erdekes lehet

jó éjt…


néha állj meg
és nézz föl az égre
fájdalmasan szép
vedd észre végre
s bár elejtenek a földi gondok

ahogy szemed 
az eget issza
tiszta lehetsz még
újra tiszta
visszatalálhatsz önmagadhoz

a fáradt test
csak egy földi árnyék
az élet múltán valami jár még
s ha néha teheti

az ég leereszkedik hozzád
mikor szívedet körbefonják
fénysugár-erei 
(Deák Mór)

formátum fele

2020.10.31. 08:19, magam2
minden ami erdekes lehet

 Szaki bácsi mondta...

 

 

visszatolta az ék a vezérműtengelyt, ezért  defibrilláltam a krokodilcsipeszt, mert így jövök ki pluszosan...

 

 

 

formátum fele

2020.10.31. 08:18, magam2
minden ami erdekes lehet

a határozott fel - lépés, félsiker...

formátum fele

2020.10.31. 08:16, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

 

tányéralátét parafából

 
Azt hiszem, én nem bíznám a rögzítést a parafadugókat összefogó derékövre.
Ragasztópisztolyt is bevetnék a dugó alsó-középső magasságáig, hogy ne jöjjön ki a tetején a ragacs, mert az a forró edényre is ráragadna.

Lehet díszíteni egysoros, méterben kapható flittercsíkkal, szatén szalaggal, ripsz szalaggal, bortnival vagy farkasfoggal is.(FábólFabrika)

 

formátum fele

2020.10.31. 08:10, magam2
minden ami erdekes lehet

-hogy, jól záruljon a nap...

formátum fele

2020.10.31. 08:09, magam2
minden ami erdekes lehet

egészség - perc...

 

A kávé csökkenti a stroke kockázatát

A Stroke című folyóirat márciusi száma arról számol be, hogy svéd kutatók szerint azoknál a nőknél, akik legalább napi egy kávét isznak, akár huszonöt százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata.

Azok a nők pedig, akik egyáltalán nem fogyasztanak kávét, lényegében nagyobb eséllyel vannak kitéve a stroke veszélyének.

 

Susanna Larsson, a stockholmi Karolinska Intézet kutatója, a tanulmányt vezetője, így nyilatkozott: „A vizsgálataink – amely során  34 000-nél is több 49 és 83 év közötti nőt figyeltünk meg -  azt mutatták, hogy a napi egy-öt kávét elfogyasztók 22-25 százalékkal kisebb eséllyel vannak kitéve a stroke veszélyének, összehasonlítva azokkal, akik egynél is kevesebbet isznak. Vagyis már egész kevés kávé is pozitív hatással lehet a szervezetre.”

A megfigyelések eredményei akkor sem változtak, ha a kutatók egyéb tényezőket is figyelembe vettek, mint például a dohányzást, a testsúlyt, a cukorbetegséget, a magas vérnyomást vagy az alkoholfogyasztást. Dr. Larry B. Goldstein, a Duke Egyetem Stroke Központjának igazgatója szerint azonban az ilyen jellegű tanulmányokkal az a gond, hogy túl sok tényezőt hagynak figyelmen kívül, ráadásul a megfigyelések csupán a svéd népességre szorítkoznak.

Ugyanakkor, a rendszeres kávéfogyasztás és a stroke kockázatának csökkenése közötti összefüggésről már tavaly beszámoltak brit kutatók az Amerikai Stroke Szövetség konferenciáján. Akkor a Cambridge Egyetem által végzett vizsgálat 23000 férfi és nő bevonásával azt mutatta, hogy a kávéfogyasztók 27 százalékkal kisebb eséllyel kaptak stroke-ot. Korábban az Utrechti Orvosi Egyetem kutatói is megjelentettek egy online tanulmányt, amelyben több mint 37 000 hollandiai lakost figyeltek meg tizenhárom éven át, és ők is hasonló eredményekre jutottak. (Nőivet.cafe)

formátum fele

2020.10.31. 08:08, magam2
minden ami erdekes lehet

tárlat - látogató...

Vlagyimir Borovikovszkij festészete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

formátum fele

2020.10.31. 08:07, magam2
minden ami erdekes lehet

csak egy gondolat...

 

tudod furcsa szerzet az ember, mert az élete során, százszor jobb elhasználódnia, mint elrozsdásodnia...

 

.

formátum fele

2020.10.31. 08:06, magam2
minden ami erdekes lehet

a lépcsőzésnek egy más formája...!

formátum fele

2020.10.31. 08:05, magam2
minden ami erdekes lehet

egyperces...

 

Jani és ...

Nyakon kapta a biciklit, hogy a 156. sz. Szabó Lőrinc könyvtár kulturális életébe aznap másodízben is belevethesse magát. Járgánya lassú settenkedéssel tartott vele. Félre fittyent csengője majdnem elszólta magát, de Jani a tenyerével sumákolásra kényszerítette. Minden stimmelt, már a kapun kívül a lába...
A nap hamiskásan hunyorgott, hogy az árnyék és a lopakodó cinkosa lehessen.

Ilonka férfiember szemének hízelkedő gömbölydedséggel könyökölt az emeleti ablakban. Bámészan figyelte a nagy igyekezetet, s csak sűrű pillogása sejttette egyre gerjedő haragját.
Az "ember" csörgésmentesen készült felülni a nyolcassal kokettáló kétkerekűre. Épp nyugtázni készült, hogy manővere mégsem "Mission Impossible", amikor megszólalt egy hang, valahonnan fentről, de az mégsem az Úré volt, inkább hasonlított az asszonyáéra. 
Sűrű haját kínjában ujjaival gerebenezte, csak valahogy másként esett most. A nap lápfordulós-szemtelenül villant a dörgedelem irányába leskődő szemébe.

- Te Jani, az ég szakadna rád, hát nem volt elég ma már egyszer? - hadarta házisárkányos átszellemült dühvel.

A járgány cseklett-nyaklott a hirtelen "alo mars"-tól. Orr lógatva nyugtázta, hűvösre kerül, vissza a dögunalomba, legfeljebb két egér szemtelen cikázását bámulhatja tovább. Eldöntötte, beárulkodja a rozsda kezdte csengőt is a pórul járt tulajnak, úgyis folyton lóg.
Az egerek a zsanérnak támaszkodva bámulták az "ürgét", és buzgón vihogtak. Az ágrólszakadt egy jól célzott mozdulattal csapott hozzájuk egy épp töttyedőben lévő sárgabarackot, majd némán kullogott vissza nyeles sorstársához. Valamit hangtalanul cifrázott szájával az éterben, és fél óra alatt csőre töltött kapával végzett az aznapra kiszabott málenkij robottal.

x x x


Epilógus: A sokat élt emberek azt tanítják, nem illik bizonyos dolgokat észrevenni. Mit tegyek, ha a szemem és fülem puszta véletlenségből olyan helyen akad el, ahol éppen nem kéne? 
...hát tehetek én arról is, hogy a kerti elméskedések kétbetűs kitérőjének ajtaját Jani nyitva hagyta, és én pont akkor akartam kertészkedni? Jólneveltségemből adódott az is, hogy még köszöntem is neki, ám cseppet sem csodálkoztam, amikor szemem sarkából visszasandítva ajtó takarta előlem a boldog elmélkedésében megzavart jóembert.
Én kérem ártatlan vagyok. (Valeria)
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Május
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.