magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.08.01. 14:00
2021.08.01. 13:57
2021.08.01. 13:53
2021.08.01. 13:50
2021.08.01. 13:36
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2020. február

formátum féle

2020.02.29. 19:15, magam2
minden ami érdekes lehet

jó éjt...


Éjjeli álmokról
Lehunyt szemeink
mögött lélekfényeink
szülnek új Napot.

(M P)

formátum féle

2020.02.29. 19:12, magam2
minden ami érdekes lehet

nagy ötlet....

formátum féle

2020.02.29. 18:54, magam2
minden ami érdekes lehet

ötlet - sarok...

Kreatívkodás gombokkal, 50+1 fantasztikus ötlet

 

A különböző színes gombokat már a nagymamám is gyűjtötte, egy egész varródoboznyi mennyiséget felhalmozott az idők során. Tőle tanultam, hogy a kidobásra szánt ruhákról, régi ágyneműhuzatokról is vagdossam le, mert jó lesz az még... Persze az ő szeme előtt nem valamilyen kreatív, kézműves felhasználás lebegett, de a mai fogyasztói társadalmunkban is mindenképpen érdemes figyelni az ilyen apróságnak tűnő részletekre. Az összegyűjtött gombok (nem ritkán igazán egyedi és különleges darabok) új helyet kaphatnak egy másik ruhadarabom, párnahuzaton, és persze kreatív fantáziánk is szabadon szárnyalhat a gombok szárnyán...

12.jpg

Baglyok, mert szeretjük...

17.jpg

21.jpg

Hímzőrámás órák

25.jpg

23.jpg

Nyakbavalók

3.png

14.jpg

22.jpg

Karkötők

19.jpg

4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topán

6.png

Harisnya, bevállalós viselet

29.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek feszített vászonra (erről a témáról van egy külön bejegyzésem is, ITT találod)

11.png

20.jpg

24.jpg

Szívdekorációk hungarocellformára rögzítve és varrva.

5.jpg

10.jpg

Gombbal díszített képek, képkeretek, képeslapok

1.png

2.png

38.png

7.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kedves olvasóm erre mondta, hogy "léggomb"

8.png

Hímzett gomboska

30.jpg

28.jpg

Virágdíszek tavaszra hurkapálcán

31.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akár egy egész csokornyi is készülhet drótra fűzve

32.jpg

Gombos egyveleg

27.jpg

Párnám is jól mutat!

26.jpg

Adventi koszorú

16.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és karácsonyfadísz

(színesötletek)

42.jpg

 

18.jpg

41.jpg

 

formátum féle

2020.02.29. 18:39, magam2
minden ami érdekes lehet

halogatni vagy nem halogatni...?

formátum féle

2020.02.29. 18:32, magam2
minden ami érdekes lehet

egészség – perc…

A light cigaretta is erős méreg

Tévhit az, hogy az alacsonyabb kátránytartalmú dohánytermékek csökkentenék a tüdő- vagy szájüregi daganat kockázatát. A könnyű cigaretták ugyan kevesebb kátrányt és nikotint tartalmaznak, ám az ezernyi másik méreganyagban nincs különbség. Már nemcsak orvosok és egészségvédők hangoztatják, hanem – az Egyesült Államokban – bíróság is kimondta: félrevezető a cigarettákon a „light”, az „ultralight” és hasonló megnevezések használata, mert azzal a gyártók azt sugallják, hogy ezek a dohánytermékek „egészségesebbek” a normál cigarettáknál. Cikkünk a hirdetés után folytatódik Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt Tüdőrák: dohányzás, gének vagy mindkettő? Per a light cigaretták miatt Amerikában A dohányzás fokozza az emlékezetromlást A kövér és dohányzó nők előbb halnak Mit tartalmaz a cigaretta? A nemdohányzók között a férfiaknál gyakoribb a tüdőrák  A passzív dohányzás növeli a meddőség esélyét Alkohol, dohányzás, koleszterin és az Alzheimer-kór Dohányosok táplálkozása Ez nem igaz, sőt egyes vonatkozásokban a light cigaretták még veszélyesebbek is. Ugyan kátrány- és nikotintartalmuk valóban kisebb, mint a normál dohánytermékeké, viszont a kátrány és a nikotin csak kettő azokból a több mint ezerféle rákkeltő anyagokból, amelyek kimutathatók a cigarettafüstben. A veszély éppen ebben rejlik: a könnyűnek tartott cigarettákból ugyanis sokan nyugodt lélekkel szívnak több szálat a dohányzók, mert azt gondolják, három-négy light cigaretta ér fel egyetlen normál cigi károsító hatásával. Mindeközben pedig minden egyes doboz elszívott cigarettával ugyanúgy gyülemlik szervezetükben a méreganyag, mintha erősebb változatot szívnának. Ráadásul több kutatásban arra is kitértek a szakemberek, hogy a light cigarettákat mélyebben tüdőzik le, ezért még fokozottabban érvényesülhet azok károsító hatása. Könnyű cigit a babáknak? A könnyű cigarettáknak marketingértékük sem elhanyagolható: a fiatalok és a nők is előszeretettel vásárolják a light termékeket. A terhességük alatt káros szenvedélyükről lemondani képtelen nők is gyakran váltanak az általuk könnyebbnek tartott dohánytermékekre, holott ezzel nem védik magzatukat, hanem még az is előfordulhat, hogy több mérget juttatnak gyermekük szervezetébe, mintha megmaradnak eredeti szokásaiknál. A cigarettafüst pedig méreg.

(A rakgyogyítás.hu ,http://www.webbeteg.hu/cikkek/daganat/3218/a-light-cigi-is-eros-mereg)

formátum féle

2020.02.29. 18:20, magam2
minden ami érdekes lehet

tárlat - látogató...

STANHOPE ALEXANDER FORBES (1857-1947) festészete...

 

 

formátum féle

2020.02.29. 18:17, magam2
minden ami érdekes lehet

csak egy gondolat…

 

tudod furcsa szerzet az ember, mert mennyit vitatkozik teljesen felesleges dolgokról, vagy általa nem befolyásolható eseményekről…

 

 

 

formátum féle

2020.02.29. 12:14, magam2
minden ami érdekes lehet

nyugalom, a hosszú élet ritka...

formátum féle

2020.02.29. 12:13, magam2
minden ami érdekes lehet

egyperces...

Sokatmondó slágerek

Hogyan fogalmazzunk meg súlyos mondanivalójú beszédünket ismert slágerek alapján

Megilletődve üdvözöllek Benneteket e jeles nap előestéjén, mikoron is összegyűltök a gazdagon terített asztal körül, és a pislákoló gyertyafényt bámulva közösen emlegetitek a jelen nem levők felmenőit. Márcsak az összetartozás e nemes gesztusa miatt is boldogan tartanék Veletek.

Mindazonáltal nem szeretném ha azt hinnétek, hogy csak a keserű magány beszél belőlem, hisz magam is tudom, hogy az élet nem álom, álom, édes álom, álomkép, és hogy holnap ébredek. Felveszem az új ruhám, azután kezdődhet a dzsungelharc. Nekem már tökmindegy ha sír a telefon, én akkor is csak járom az utat, a macskaköves utat, közben néha kedvetlenül elrúgok egy követ. Mégis, ha rátok gondolok, felgyúl a régi tűz, s a szívem lángol.

Olyankor tölcsért csinálok a kezemből és kiáltok nagyokat. Igen, igen. Megmondta az a jamaikai trombitás, hogy rézmozsarat vegyenek. Az árgyélusát! Minden bizonnyal arra gondoltok most, hogy van bennem egy szalonspicc és jól érzem magam.

Lehet, hogy igazatok van. Végtére is mindenkinek van egy álma, én szeretném bejárni a Földet! Egyszer majd ott lent áll a tengerparton egy gyöngyhajú lány, aki soha életében nem hordott bubifrizurát, és mégis szép. Akkor majd elmondhatom, itt van Amerika legszebb asszonya. Addig azonban a homokóra csak pereg, pereg, és a barométer is esőre áll. Ahogy a költő mondja: ˝hazafelé az úton szédült lepke száll˝.

Valaha kócos kis ördögök voltunk, hányszor, de hányszor hallottuk az elefántdübörgést! Ma fiatal magyarok rázzák az utcát és többnyire szomorú vagyok, hiába vigasztal sok jóbarát.

Az út jobb oldalán árván hever egy régi-régi lámpa. Egész héten hajtottam a melómat, fáradt vagyok, kétszáz szivart elszívtam. Hol van már az a balatoni nyár? Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás. Piszkosszürke házfalak. Bábu vagy. Utólag már sopánkodni kár.

Az öreg Hajmási...

(TM)

formátum féle

2020.02.29. 12:12, magam2
minden ami érdekes lehet

ez a magyar virtus...

Szemétdomb

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Augusztus
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE