magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.05.06. 08:35
2021.05.06. 08:31
2021.05.06. 08:27
2021.05.06. 08:24
2021.05.06. 08:23
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2020. május

formátum fele

2020.05.31. 18:18, magam2
minden ami erdekes lehet

jó éjt...

 

A lélek néha

A lélek néha csöndességre vágyik,
megnyugodni végre valamiben.
Mint gyermek, valakinek a mellkasára
hajtani bajtól zsibogó fejem.

Egy percre megpihenni elnyugodva,
nem kérődzni örök kétségeken.
A lélek vihar előtt csöndet áhít,
ha tudja is, hogy a vihar üzen.
(Mezey K)

 

 

 

formátum fele

2020.05.31. 18:16, magam2
minden ami erdekes lehet

Szaki bácsi Szaki bácsi mondta...

 

végighúzta az indexbúra a gázpedált, szóval kisgondolkodás után megférceltem a láncot, hogy rendesen forduljon...

formátum fele

2020.05.31. 18:13, magam2
minden ami erdekes lehet

ez persze csak Kínában történhet meg...

formátum fele

2020.05.31. 18:12, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

Apró ötletek

Nem fog hártya képződni a pudingon, ha mielőtt kihűlne, szórunk rá 1 teáskanálnyi cukrot.

A sütéshez használt zsírhoz, margarinhoz, vajhoz, adjunk 1-1 csipetnyi sót, hogy ne csapjon ki az edényből a forró anyag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krómozott tárgyak tisztításához: 1 liter vízhez adott fél teáskanál szalmiákszeszt keverünk, és ezzel töröljük át a felületüket, majd száraz, puha ruhával dörzsöljük át őket.

 Tintapacát úgy tüntethetünk el a textilből, ha mosás előtt bedörzsöljük ecettel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit tegyünk, ha megsárgultak textíliáink? A sárgult anyag visszanyeri fehérségét, ha mosás és öblítés után sóval alaposan beszórjuk és árnyékban szárítjuk. A hasonló sorsra jutott kézimunkákat mosás előtt áztassuk aludttejben. Kifehéredik a zokni, ha a mosóvízben egy negyed citromot teszünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megsárgult műszálas függönyök nylonfehérítővel sem lesznek igazán hófehérek, de még nem kell lemondanunk róluk, csak drappá színezzük őket. Ennek módja a következő: főzzünk jó erős teát, abba helyezzük a függönyt, jól megforgatgatjuk benne, hogy mindenütt érje a meleg tea lé, majd kis idő múlva, csavarás nélkül függesszük ki, és még félszárazon akasszuk helyére.(ezermester.hu)

 

formátum fele

2020.05.31. 18:09, magam2
minden ami erdekes lehet

még nézni sem jó...

formátum fele

2020.05.31. 18:08, magam2
minden ami erdekes lehet

életmód –perc…

A közlekedési zaj növeli a stroke kockázatát

A közlekedési zaj növeli a stroke kockázatát a hatvanöt évesnél idősebbeknél - derült ki egy dán kutatásból.

A kutatók háromezer százhúsz olyan személy kórlapját és egyéb adatait elemezték, aki 1993 és 1997 között részt vett a dán táplálkozási, onkológiai és egészségügyi követéses vizsgálatban.

A felmérés alanyai közül a többéves követési időszakban 1881-nél alakult ki agyi érkatasztrófa. Az összes stroke-ós eset nyolc százalékában, illetve a hatvanöt évesnél idősebbeknél az agyi érkatasztrófák tizenkilenc százalékában a betegség összefüggésbe hozható a közlekedési zajjal.

A vizsgálatból kiderült, hogy a közlekedési zajszínt minden egyes tíz százalékos emelkedése tizennégy százalékkal növeli a stroke kockázatát az összes korcsoport átlagában, ám a rizikó huszonhét százalékos, ha csupán a hatvanöt évesnél idősebbeket veszik alapul.

Hatvan decibel felett a kockázat még magasabb. Egy forgalmas utca zajszintje hetven-nyolcvan decibel között mozog, a fűnyíró vagy a láncfűrész működtetése kilencven-száz decibeles zajszinttel jár, míg egy felszálló sugármeghajtású repülőgépnél eléri a százhúsz decibelt.

Mint a dán kutatók kiemelik, a zaj stresszt jelent a szervezet számára, és alvászavarokat okoz: e tényezők hatására megemelkedik a vérnyomás, szaporábbá válik a pulzus, és növekszik a stressz hormon szintje is. 

A tudósok olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint a levegőszennyezés, a vasúti szerelvények és a repülőgépek keltette zaj, a dohányzás, az alkohol- és kávéfogyasztás vagy az étrend.

A vizsgálat résztvevőinek többsége városi környezetben élt, és a minta a zajszint tekintetében nem tekinthető reprezentatívnak. A zajos városrészekben ugyanis általában a szegényebbek élnek, míg a jobb módúak megengedhetik maguknak, hogy csendesebb negyedekben vegyenek lakást. (Napidoktor.hu)

formátum fele

2020.05.31. 18:05, magam2
minden ami erdekes lehet
tárlat - látogató...
 
Emile Bernard festészete
 
 
 
 
 
 
 
 

formátum fele

2020.05.31. 17:59, magam2
minden ami erdekes lehet

csak egy gondolat…

 

tudod furcsa szerzet az ember, mert az elégedettségének titka az, hogy nem sajnálja ami nincs és értékeli, ami van…

 

formátum fele

2020.05.31. 12:17, magam2
minden ami erdekes lehet

addig jó, amíg páros számúak...

formátum fele

2020.05.31. 12:15, magam2
minden ami erdekes lehet

egyperces...

 

Mini sci-fi (mini s-cini....)

Egyszer volt, hol nem volt...történt, hogy a világot körbe-körbe járták iszonyú járványok, betegségek.
A kergemarhakór. Rengeteg állatot kellett elpusztítani a világban, hogy ne legyen súlyosan nagy baj. Egy kis területet nem ért el, a Kárpát-medencét.
A sors újra lecsapott az atípusos tüdőgyulladás megnyilvánulásában. Körbejárta a világot. De megint csak megkímélt hely lett a Kárpát-medence.
Következő csapás a madárinfluenza volt. De ez a kis terület újra megmenekült.
Újabb világméretű csapás a sertés-influenza volt, a H1N1. A világ népei ekkor már ehhez a kis néphez fordultak, hogy készítsenek ellenszert. Ők segítettek nekik.
Végül egy kíméletlenül nagy járvány irtotta ki az emberiséget.
Eddigre nyilvánvalóvá vált, hogy a Kárpát-medence egy kivételes hely. Az itt élők megmenekültek.
E nép feladata lehetett volna, hogy újra kezdődhessen a Föld benépesítése.
De mivel az itt élő nép rátarti, öntelt és összefogásra képtelen volt, így a világ nem született újjá, és még ez a nép is kihalt végül.
Itt vége, fuss el véle. Aki nem hiszi, járjon utána. (Naivbalek) 

 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Május
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.