magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.09.24. 08:44
2021.09.24. 08:43
2021.09.24. 08:37
2021.09.24. 08:35
2021.09.24. 08:35
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2021. július

formátum fele

2021.07.31. 08:47, magam2
minden ami erdekes lehet

jó éjt…

Esti beszélgetés

Van aki, ha este lett,

nem gyújtott soha mécset

s a kérdésemre így felelt:

– A mécs kis kört világít,

de nézd csak, a sötét

átfényli az egészet… –

(TakátsGy)

 

formátum fele

2021.07.31. 08:46, magam2
minden ami erdekes lehet

 

 

 

 

 Szaki bácsi mondta...

 

lereccsentette a krammli a benzint, ezért  behangoltam a fúvókát, így most teljesen makulátlan lett...

formátum fele

2021.07.31. 08:44, magam2
minden ami erdekes lehet

"kemény" legény volt...

formátum fele

2021.07.31. 08:40, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

Régi bútor kreatív újrahasznosítása - Székből éjjeli asztal


Ha van egy régi széked, amiből már csak egy maradt, nincs túl jó állapotban, de szívesen használnád még, néhány perc alatt készíthetsz belőle egyedi éjjeli asztalt. Egy olvasólámpával feldobva hálószobánk meghökkentő és barátságos bútordarabjává válik.

Egy évben kétszer rendez az ember nagytakarítást: tavasszal és ősszel. Ez utóbbi tagadhatatlanul közeledik. Az éjszakák egyre hűvösebbek lesznek, de a nappalok még tartogatnak számunkra egy-egy kellemes, meleg hétvégét, hogy rendet rakjunk magunk körül és felkészülhessünk a télre. A lomtalanítás során rengeteg ócskaságtól szabadulhatunk meg. Aki fájó szívvel válik meg kedvenc, elnyűtt székétől vagy csak nem tud vele mit kezdeni, mert sehova se illik, azoknak ajánljuk következő cikkünket.

Kettéfűrészelt szék mint éjjeli asztal

Helyezzük el a széket egy olyan helyen, ahol van elég szabad terünk mozogni, valamint a takarítás nem okoz túl nagy nehézséget, ugyanis fűrészelni fogunk! Az öntapadós papírszalagot próbáljuk úgy elhelyezni a szék közepe mentén, hogy a szalag közepe erre a képzeletbeli felezővonalra essen. A szalag a fűrészelés során jó támpontot biztosít az egyenes kettévágáshoz, valamint megakadályozza, hogy a fa felülete felszálkásodjon.

Régi szék fűrészelése

Régi faszék kettéfűrészelése

Ezután húzzuk meg a papírszalagon azt a bizonyos vonalat középen. Nagyon fontos a precizitás, hiszen ha girbe-gurbán fűrészelünk, akkor a szék nem fog teljesen a falhoz simulni, és két lábbal nem igazán fog stabilan állni. Nem kell a vágás után hosszasan csiszolgatni, ha a munka egy pontos fűrészeléssel elvégezhető.

Fűrészelés dekopír fűrésszel

Vágási felület csiszolása

Asztal rögzítése a falhoz

Ezután jön a munka nehezebbik része a fűrészelés. Haladjunk óvatosan, lassan, de biztosan előre a dekopír fűrészgéppel. Aki a takarítást kicsit szeretné felgyorsítani, annak javasoljuk, hogy szerezzen be egy "munkatársat", aki porszívóval a fűrészport elszívja. Ha sikerült a félbevágás, 180-as smirglipapírral csiszoljuk a felületet simára. A nagyobb stabilitás érdekében használhatunk apróbb tartóelemeket, hogy a falhoz rögzítsük az újdonsült asztalkánkat.(színesőtletek)

Kettévággot régi szék mint éjjeli asztal

 

formátum fele

2021.07.31. 08:39, magam2
minden ami erdekes lehet

új magyar találmány...

formátum fele

2021.07.31. 08:38, magam2
minden ami erdekes lehet

életmód – perc…

Étkezz okosan nyáron is!

Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...

A nyár a vakáció, baráti összejövetelek, közös sütögetések és láthatatlanul lerakódó pluszkilók időszaka. Az alábbi tanácsok megfogadásával elkerülheted a fölösleges kilókat!

- Ha nem otthon eszel, válassz mindig valami egészségeset! Már minden gyorsétterem kínál salátákat, grillhúsokat is. Desszertnek válassz gyümölcsöt!

- Mielőtt bármilyen rendezvényre, programra mégy, még otthon rakd tele a pocakod valami egészséges ennivalóval, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz ellenállni az utcai árusok által kínált, kalóriadús és cseppet sem egészséges ennivalóknak. Ha moziba mégy, és nem akarsz kimaradni a filmnézés közbeni csipegetésből, válaszd a kalóriaszegényebb nasikat.

Ezekről bővebben:

- A frissítők választásánál is jusson eszedbe, hogy a hűtött üdítőknél sokkal egészségesebb és ugyanolyan frissítő egy nagy pohár víz jégkockákkal és néhány szelet citromkarikával.

- Töltsd fel a hűtőt friss gyümölcsökkel, zöldségekkel! A nagy melegben sokkal jobban fog esni, mint bármi más!

- Figyelj az alkoholfogyasztásra! Noha tiniként nem ajánlott az alkoholos italok fogyasztása, ha egy-egy bulin elcsábulsz egy koktél vagy sör erejéig, ne feledd, hogy ezek rengeteg kalóriát tartalmaznak! Ráadásul az alkohol dehidratációt (kiszáradást) is okoz! Válaszd az alkoholmentes koktélváltozatokat, illetve igyál cukormentes jeges teát, vizet.

- Ha a közös baráti összejöveteleken chips, pogácsa és sütemény helyett gyümölcssalátát szolgálsz fel, mindenki egészségére vigyázol, s csak a fantáziádon múlik, mivel kápráztatod el a vendégeket.

- Ha mégsem sikerült ellenállni a csábításnak, és úgy érzed, többet ettél, mint kellett volna, ne aggódj! A nyár előnyeit kihasználva bármikor futhatsz, kerékpározhatsz, sétálhatsz, úszhatsz stb, hogy ledolgozd a fölösleges kalóriákat!  (kamaszpanasz.hu)

formátum fele

2021.07.31. 08:37, magam2
minden ami erdekes lehet

tárlat - látogató...

Ferenczy Károly munkássága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

formátum fele

2021.07.31. 08:36, magam2
minden ami erdekes lehet

csak egy gondolat…

tudod furcsa szerzet az ember, mert a vidámságának megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életéből... azon a napon éri el a vidámságot, amikor rájön, hogy mindegy, mi történik körülötte, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem mindig jókedvű...

 

formátum fele

2021.07.31. 08:10, magam2
minden ami erdekes lehet

itt mindenre gondoltak...?

formátum fele

2021.07.31. 08:08, magam2
minden ami erdekes lehet

egyperces...

 

Igéző tűz

 
Jó ideje úton vagy már. Messzire magad mögött hagytad otthonod. Erőltetett menetben haladsz. Akkor keltél útra, amikor e sötétséget elűző, ismeretlen eredetű, hatalmas tűz először felragyogott a horizonton.

Nem tudod, hogy mi hajt előre, s miért érezel legyőzhetetlen késztetést arra, hogy e zsigereidig lehatoló tűz fénye felé haladj…

Ahogy közeledsz a téged megigéző tűz felé egyre több, kisebb-nagyobb csapattal találkozol. A hozzád csapódóktól találgatásokat hallhatsz az óriás tűz eredetéről. Egyesek tudni vélik, hogy eljött az utolsó ítélet ideje.

Újdonsült társaiddal szótlanul haladtok tovább. Te közben elgondolkozol az imént halottakon. Valóban a végítélet jött volna el? Bár magad sohasem hittél abban a felsőbb tudat létezésében, amit oly sokan, oly fáradhatatlanul szajkóznak, most mégis arra késztet valami, hogy számot vess magadban eddigi életedről. 

Túl sok számot vetni valód azonban nincs, különösebben rosszat nem tettél soha senkivel sem, dolgoztál szorgalmasan, ezért úgy vélekedsz, hogy nem kell tartanod a végső ítélettől.

Ahogy közeledtek a tűz felé, olybá tűnik, hogy annak fénye és hője egyre erősebbé válik. Hamarosan megpillantjátok az első visszatérő csoportokat. Többen is jönnek, kiáltoznak. Igyekeznek mindenkit visszafordítani a tűztől. A visszatérők azt mondják, hogy akik túl közel merészkedtek a tűzhöz megvakultak, és testük megperzselődött. S voltak, akik az átélt kínokba beleőrültek.

Ti azonban tovább meneteltek.

Már nagyon közel jártok a tűzhöz. Az elviselhetetlenségig fokozódó fény miatt látómezőtök kezd egyre inkább beszűkülni. A magas hőmérséklet miatt mozgásotok lelassul. Csak vánszorogtok. Ólomlábakon. Összeégett tetemeket láttok. Elborzaszt a látvány. 

Mégis tovább haladtok… 

Szinte a célnál vagy. Körbepillantasz. Észreveszed, hogy társaid elmaradtak valahol. Visszafordulsz. Keresed, de nem leled őket. Valószínűleg ez az átkozott tűz végzett a társaiddal. Megpróbálsz nem rágódni azon, hogy mi várhat még rád. Tovább lépdelsz célod felé. 

Egészen a tűz közelébe mész. Annak fénye valósággal megvakít. Tested a hőtől átizzik. Tudod, hogy eljött a vég. Ám úgy véled, hogy tartozol annyival magadnak, s a társaid emlékének, hogy kiderítsd valójában mi is ez a hatalmas tűz. 

Utolsó erőddel elindulsz. A tűz középpontja felé mész. Oly nagy a hőség, mint hogyha a pokolban lennél. Kimerülten, vánszorogva haladsz e sosem látott jelenség centruma felé. Úgy tűnik számodra, hogy az idő most különösen lassan telik…

Egyszer csak megremegsz. Tested megmerevedik. A hátadra fordulsz. Megpróbálsz körbepillantani. A hőtől kiolvadt összetett szemeddel azonban már csak fényfoszlányokat látsz. Ízelt végtagjaid rángatóznak. Kitinpáncélod a hőtől meggyullad. Érzed, hogy nincs tovább.

Miután vacsoravendégei távoztak, és a kerti sütés után maradt rendetlenséget is összepakolta, a ház tulajdonosa kikapcsolja az előzőleg elhelyezett elektromos rovarcsapdát is. Az abban összegyűlt tetemeket kiszórja a földre. Az aljnövényzetre hulló megperzselt, apró kis testek között ott van a tiéd is. 
(LV)

 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Szeptember
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?