magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.08.01. 14:00
2021.08.01. 13:57
2021.08.01. 13:53
2021.08.01. 13:50
2021.08.01. 13:36
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle

formátum fele

2021.08.01. 14:00, magam2
minden ami erdekes lehet

jó éjt…

Még mindig mint egy kisgyerek,
bámulom az életet,
koldulom az életet!
Még mindig mint egy kisgyerek,
örülök, fűnek, fának, virágnak,
és egyre csak reménykedek.
Itt kuporgok egy tisztáson,
hogy senki ne bántson,
hogy senki ne lásson!
(ISz)

formátum fele

2021.08.01. 13:57, magam2
minden ami erdekes lehet

 

 

 

  Szaki bácsi mondta...

 

 

megnyekkentette a stücni a vinklit, így teljes erőből körbenéztem a hujjogatót, mert máshogy drága lett volna… 

 

formátum fele

2021.08.01. 13:53, magam2
minden ami erdekes lehet

agyment - ötlet...

formátum fele

2021.08.01. 13:50, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

 

sodrófából akasztók

 

Sodrófavégeket megfelelő szögben levágni, a kiszemelt és előzőleg teszés szerint festett, antikolt deszkára hátulról rögzíteni, a deszka hátlapjára akasztókat szerelni, vagy egyszerűen csak felfúrni a falra. (FábólFabrika)

formátum fele

2021.08.01. 13:36, magam2
minden ami erdekes lehet

energia takarékos fűnyíró...

formátum fele

2021.08.01. 13:26, magam2
minden ami erdekes lehet

egészség – perc…

Hat tévhit a nátháról

Köhögés, tüsszögés, orrdugulás – mindenkinél előforduló tünetek, és a velük kapcsolatos híresztelések legalább olyan gyorsan terjednek, mint maguk a vírusok. Nem csoda hát, ha azt hisszük, mindent tudunk a nátháról. Pedig a tévhitek száma nagyobb, mint gondolnánk: íme rá hat példa.

1. „A náthavírusok ma agresszívabbak, mint régen.”

Nem az ellenségeink lettek erősebbek, hanem mi lettünk gyengébbek. A zárt, jól fűtött lakásokban elkényelmesedett a védekezőrendszerünk, ezért megszenvedünk minden időjárás-változást. Sokat segít, ha edzésben tartjuk testünk saját hőmérséklet-szabályzó rendszerét, például rendszeres szaunázással.

 

2. „Nálam nincs esélye a náthának, mert egész évben immunerősítőt szedek.”

Az echinacea (bíbor kasvirág) kivonata valóban erősíti az immunrendszert. De hosszú távon, pusztán megelőzésképp nem ajánlatos ilyen készítményt szedni, inkább csak az őszi-téli időszakban.

3. „Ha tüsszentéskor a számra teszem a kezem, nem fertőzöm meg a többieket.”

Tüsszentéskor akár öt méterre is elrepülhetnek a kórokozók, és elég sok van belőlük ahhoz, hogy utat találjanak maguknak a kezünk mellett. Jobb védekezés, ha zsebkendőbe tüsszentünk. Érdemes gyakran kezet mosni akkor is, ha egészségesek vagyunk, így csökkentjük a fertőzésveszélyt.

4. „Ha elég C-vitamint szedünk, egészségesek maradunk.”

Még az optimális C-vitamin-dózis mellett is meg lehet fázni. C-vitamin szedésével csak a betegség lefolyása rövidíthető le.

5. „Ha télen nyitott ablaknál alszom, ritkábban leszek beteg.”

A jeges hálószoba nem feltétlenül edzi az ember védekezőrendszerét. A kutatók kimutatták, hogy a 18 foknál hidegebb hálószobában való alvás feleslegesen megterheli a szervezetet.

6. „Nem csoda, hogy megfázom, folyton feszült vagyok.”

A jó stressz alapjában véve nem gyengít le. A különleges kihívások, például az extrém sportok még erősíthetik is az immunrendszert, ilyenkor ugyanis az adrenalin hatására akár 300%-kal több falósejt termelődik a vérben. Ami valóban gyengíti az immunrendszert, az a folyamatos idegi feszültség. Ugyancsak fogékonnyá tesznek a betegségekre a stresszel járó rossz szokások: a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a kevés alvás és a rendszertelen étkezés.

(Szimpatika)

formátum fele

2021.08.01. 13:24, magam2
minden ami erdekes lehet

tárlat - látogató...

Ivan Petrovics Argunov festészete

 (oroszul: Иван Петрович Аргунов; Szentpétervár1729. — Moszkva1802) orosz festő, főleg arcképeket festett. Az orosz portréfestő iskola egyik alapítója.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

formátum fele

2021.08.01. 13:23, magam2
minden ami erdekes lehet

csak egy gondolat…

 

tudod furcsa szerzet az ember, mert ha belekezd egy munkába és nem fejezi be, akkor teljesen feleslegesen dolgozott…

 

 

formátum fele

2021.08.01. 08:23, magam2
minden ami erdekes lehet

- nem tudsz átverni...!

formátum fele

2021.08.01. 08:22, magam2
minden ami erdekes lehet

egyperces...

EGY POCSOLYA EMLÉKIRATAI

1972. március 22-én egész nap esett az eső, s én összegyűltem egy nagyon kellemes helyen. Meg is nevezem: Budapesten (Magyarország fővárosa), a XIII. kerületi Dráva utca 7. számú ház előtt, ahol horpadt a járda.

Ott éltem, éldegéltem. Sokan belém léptek, aztán visszanézve szidtak, ócsároltak, kemény szavakkal illettek, amelyeket nem írok le. Két napig voltam pocsolya, zokszó nélkül tűrve a sértéseket. Mint ismeretes, 24-én kisütött a nap. Ó, mily paradox a lét! Fölszáradtam, amikor szép lett az idő!

Mit írjak még? Jól szerepeltem? Dőrén viselkedtem? Mást vártak tőlem a Dráva utca 7-ben? Most ugyan már mindegy, de azért jó volna tudni, mert utánam is gyűlnek majd oda pocsolyák. Mi gyorsan élünk, napjaink ki vannak számolva, és mialatt odalent időztem, felnőtt egy tettre kész nemzedék, csupa álmodozó, nagyravágyó, potenciális pocsolya, és mind engem vallatnak, macerálnak, hogy mire számíthatnak abban a sokat ígérő horpadásban.

Én azonban mindössze két napig tócsáskodtam, és ennek alapján csak ennyit mondhatok: tény és való, hogy a hangnem drasztikus, hogy a Dráva utca szeles, és minduntalan, amikor nem kéne, kisüt a nap, de legalább nem kell a csatornán lefolyni... Hej, micsoda lyukak, horpadások! Csőtörések! Beroppant úttestek! Nagy szó ez manapság! Fiatalok, ha rám hallgattok, előre! Irány a Dráva utca! (Örkény

 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE