magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.09.24. 08:44
2021.09.24. 08:43
2021.09.24. 08:37
2021.09.24. 08:35
2021.09.24. 08:35
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2020. június

formátum fele

2020.06.30. 18:52, magam2
minden ami erdekes lehet

jó éjt...


Mi az én utam?
Nem tudom. Megyek arra, 
amerre az út...?
 
(SzE)

formátum fele

2020.06.30. 18:50, magam2
minden ami erdekes lehet

Szaki bácsi Szaki bácsi mondta...

 

 

hazavágta a sperhakni a grafitot, nem volt más hátra, moduláltam a fázisceruzát, hogy ne zörögjön...

 

formátum fele

2020.06.30. 18:48, magam2
minden ami erdekes lehet

hogyan kell megszelíditeni a labdát...?

formátum fele

2020.06.30. 18:46, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

 

Vaj

A rozsdafoltok eltávolításához a hűtőszekrényben találsz segítséget. Keverj el egy darab vajat körülbelül ugyanakkora mennyiségű sóval, dörzsöld be vele a rozsdát, majd 10 perc elteltével töröld le egy szivaccsal. A rozsda maradéktalanul eltűnik.

 

Lenolaj

Természetes és csodálatos ragyogású bútorfényt kapsz, ha két rész lenolajhoz egy rész ecetet keversz. Nem csak a fát, de a bőrgarnitúrát is széppé és hosszú életűvé teheted ezzel a keverékkel.

 

Sütőpor

A sütőpor a konyhai tisztítószerek egyik nagyágyúja: nem csak ruhafehérítésre, de penészirtásra, vízkőpucolásra és szagtalanításra is használhatod, de még a sütőre vagy a főzőlapra égett zsíros szennyeződéseket is eltávolítja. Ha még erősebbé szeretnéd tenni, keverd ecettel.(világhálo)

formátum fele

2020.06.30. 18:44, magam2
minden ami erdekes lehet

teccikérteni...?

formátum fele

2020.06.30. 18:40, magam2
minden ami erdekes lehet

életmód – perc…

7 módszer a stroke megelőzésére

 

1. Kezeltesd magas vérnyomásodat!

Az egyik legfontosabb dolog, amit a stroke kockázatának csökkentése érdekében megtehetsz, hogy a vérnyomásod a 140/95 határértékek alatt tartod. Ha volt már korábban stroke-od, a vérnyomás csökkentése megakadályozhatja egy későbbi stroke kialakulását. A rendszeres mozgás, a stressz megfelelő kezelése, az egészséges testtömeg megtartása, a nátriumbevitel és az alkoholfogyasztás mérséklése mind hozzájárulhat a hipertónia megelőzéséhez, illetve kezeléséhez. Az életviteli változásokon túl orvosod gyógyszeres kezelést javasolhat a hipertónia kezelésére, így például vizelethajtók, angiotenzin konvertáló enzim- (ACE) gátlók és angiotenzin receptor- (AR) blokkolók adása válhat indokolttá.

2. Táplálkozz egészségesen!

Az elhízás magas vérnyomáshoz és cukorbetegséghez vezethet (különösen a hasra korlátozódó). Már 5 kg leadása is jelentősen csökkentheti vérnyomást és javíthatja a koleszterinszintet. Fogyassz kevesebb koleszterint (bármely állati eredetű élelmiszer, különösen a zsírosak) és telített zsírt (mennél szilárdabb egy zsiradék, annál telítettebb), ezáltal lassítani lehet az érelmeszesedést. Ha nem tudod pusztán az étrendi megszorítások segítségével csökkenteni koleszterinszintedet, orvosod koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket javasolhat.

3. Ne dohányozz!

A dohányzás abbahagyása csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát. A dohányzás elhagyását követően a régi dohányosok kockázata is csökkenni kezd, az évek során pedig eléri a nem dohányzók kockázatát.

4. Tartsd egyensúlyban cukorbetegségedet!

A cukorbetegség diétával, mozgással, a megfelelő testsúly megtartásával és gyógyszerek segítségével megelőzhető, illetve kezelhető.

5. Mozogj rendszeresen!

Az aerob mozgásformák (azok, amelyek emelik a szívfrekvenciát és a légzésszámot) csökkentik a stroke rizikóját. A mozgás hosszú távú hatásában csökkenti a vérnyomást, növeli a HDL-koleszterinszintet („védő” koleszterin), javítja az erek és a szív egészségi állapotát. Hozzájárul továbbá, hogy lefogyj, karbantartja cukorbetegségedet és csökkenti a stresszt. Alakíts ki egy napi 30 percből álló rendszeres mozgástervet, pl. gyalogolj, kocogj, ússz vagy biciklizz a hét legalább 5 napján.

6. Kezeld jól a stresszt!

A hirtelen stressz vérnyomáskiugráshoz vezethet, amely az agyvérzés egyik fő rizikófaktora, míg a hosszú távon fennálló stressz hipertóniát okozhat. Stressz hatására a szervezetben nőhet a véralvadási hajlam, ez pedig növeli a vértelen stroke kockázatát. Vedd számba személyiséged erős és gyenge oldalait, és igyekezz olyan életet élni, ami a legjobban megfelel adottságaidnak! A rendszeres mozgás és relaxációs technikák alkalmazása (relaxációs tréning, jóga, meditáció, de akár az elmélyült bibliaolvasás vagy egy hobbitevékenység is) mind hozzájárula stressz mérsékléséhez.

7. Csak mérsékelten fogyassz alkoholt!

Az alkohol a stroke rizikófaktora, de a stroke megelőzését is szolgálhatja. A nagy mennyiségű alkohol fogyasztása növeli a magas vérnyomás, az ischemiás és a hemorragiás stroke kockázatát. Kevés alkohol napi fogyasztása azonban emelheti a HDL-koleszterin szintjét, és csökkenti a vér alvadékonyságát. Mind a két tényező az ischemiás stroke kockázatának csökkenéséhez vezet. (NLC)

formátum fele

2020.06.30. 18:23, magam2
minden ami erdekes lehet

tárlat - látogató...

 
Krasznai Barbara festészete
 
 
 
 
 

 

formátum fele

2020.06.30. 18:20, magam2
minden ami erdekes lehet

csak egy gondolat…

 

tudod furcsa szerzet az ember, mert a természetéből adódóan  olyan, hogy mindig igyekszik magának kiharcolni önfeledt pillanatokat…

 

 

formátum fele

2020.06.30. 12:37, magam2
minden ami erdekes lehet

alvóbaba...

formátum fele

2020.06.30. 12:36, magam2
minden ami erdekes lehet

egyperces…

Egy-nyolcvanhárom

 Egészen átlagos szombat délelőttnek indult. Leo a tegnapi meccs ismétlését nézte („A francba, tiszta rúgás lett volna, nem hiszem el, hogy elhibázta!”), én pedig úgy tettem, mintha egy cicás kötényben tevékenykedő konyhatündér lennék, a fakanálnak álcázott varázspálca segítségével valami ehetőt igyekeztem előállítani, kevés sikerrel.

A világon lévő összes istennek hálát adtam, amikor megcsörrent a mobilom.

− Szia, Mike, mi a helyzet?

− Késelés a Gordon Street és a Dion Road kereszteződésénél, Dilis Nick üzletében. Szükségünk lenne a művész úrra is, értékelném, ha sietnétek.

− Azonnal indulunk, kábé húsz perc, és ott vagyunk. − Olyan képet vágtam, mint egy gyerek, amikor megtudja, hogy előrehozták a karácsonyt. Aranyos hullák a fa alatt, testrészek a fán, ünnepi vérpuding...

A fakanál valahol a konyha sarkában végezte, a cicás kötény elegánsan hullámozva követte. Leo szentségelt egy darabig, hogy megint lemarad a meccsről, de a megszállott csillogás a szememben meggyőzte.

Az autópályák hatalmas és kegyes istene megsegített minket, valóban hamar odaértünk a tett színhelyére. A boltot körbekerítették sárga szalagokkal, az ajtón ott lógott a ZÁRVA tábla, Mike és Rose már bent vártak minket.

Néhányszor körbejártam a testet, készítettem pár képet, áttanulmányoztam a nyomokat.

− Mit látsz, Lis? − kérdezte a nyomozó türelmetlenül.

− Fiatal nő, a felépítése alapján európai. A végtagok nyugodtan hevernek a teste mellett, nem védekezett, feltehetően eszméletlen volt, amikor megtámadták. A tarkóján tompa tárgytól származó rézsútos sérülés, hátulról ütötték le, a koponya nem tört be, de van itt némi vér; ezt követően elájulhatott, a tettes ekkor ölte meg. Tiszta döfés, egyenesen a szívbe, a seb szögéből és mélységéből ítélve a lefelé irányuló szúrás egyből végzett az áldozattal, a méret tizenhét-húszcentis pengére utal. Az elkövető úgy száznyolcvan magas lehetett, erős testalkatú, valószínűleg férfi. − Úgy magyaráztam, hogy a többiek számára is érthető legyen, mutattam a helyeket, ahol a bőr megrongálódott, a nyomokat, amikből rekonstruáltam az esetet.

− Mi egyáltalán miért vagyunk itt? − jött a morgás a hátam mögül. Velem ellentétben Leo sosem bírta a vért.

− Mert a főzési tudományom egy kalap sz...t sem ér, drágám − vigyorogtam rá ártatlanul. − Na, vigyétek hátra a csirkét, kezdek éhes lenni!

Nick felkapta a szegény megkéselt áldozatot, majd fütyörészve a bolt hátsó helyisége felé vette az irányt. Mielőtt eltűnt volna a megannyi finom csodát rejtő ajtó mögött, még visszaszólt.

− Apró malőr: száznyolcvanhárom centi magas. Amúgy szép elemzés volt! − Kacsintott egyet, majd eltűnt a leendő ebédünkkel a hóna alatt. A gyomrom hatalmas korgással adta tudtomra, hogy talán mégis konyhatündérnek kellene állnom. (Elisabeth Lilia)

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?