magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.09.24. 08:44
2021.09.24. 08:43
2021.09.24. 08:37
2021.09.24. 08:35
2021.09.24. 08:35
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2020. augusztus

formátum fele

2020.08.31. 21:17, magam2
minden ami erdekes lehet

jó éjt…

Este van,
csukott szemeivel
vörös takaróba
dugja fejét
fáradtan a Nap,
bíbor fátylát maga után húzva.
Erőt kap
a sötét,
majd az ég
csillagjait gyújtja.

(Nagy Cs)

formátum fele

2020.08.31. 21:16, magam2
minden ami erdekes lehet

Szaki bácsi Szaki bácsi mondta...

 

lelökte a rollni a dukkót, ezért finoman körberajzoltam a kipufogó gázt, most jó, de azért időnként nézzen rá…

formátum fele

2020.08.31. 21:15, magam2
minden ami erdekes lehet

emléktábla...

formátum fele

2020.08.31. 21:12, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

Ablaktörlők - A lapátok és karok cseréje, beállítása

 

Az ablaktörlőlapátok és - karok felszerelésé­nek több módja is van. Csere esetén mindig ügyeljen arra, hogy a gépkocsijához megfele­lő típust válasszon. Új kar felszerelésekor hagyja rajta a lapátokat, mivel csak így ellen- őrizheti, hogy az megfelelő szögben áll-e a szélvédőhöz képest, és az előírt alaphelyzet­be tér-e vissza.

Bajonett foglalatos lapátok A lapát rögzítő­ eleme egy kis hengeres csapra kattan rá. Nyomja le a lapátot addig, amíg erről le nem válik a régi lapát, így kihúzható. Az új lapátot egyszerűen nyomja a helyére addig, amíg a helyére nem ugrik.

U karos lapátok A lapáton egy U alakú mű­anyag betét van, amely az ablaktörlő kar akasztós végébe illeszkedik. A lapát leszere­léséhez nyomja össze a műanyag betét szárait, és tolja kifelé a lapátot, amíg az szabad­dá nem válik. Vegye le a műanyag betétet. Dugja át a kar akasztós végét az új lapát mű­anyag betétje fölötti nyíláson, majd nyomja a betétet a kar végén lévő akasztóba, amíg a betét rögzítő bordája bele nem ugrik a karon kialakított vájatba.

Oldalrögzítős lapátok A lapát egyik oldalán egy hornyos csap van, amely a kar végén lé­vő furatba illeszkedik. Nyomja félre a reteszt a csaptól, és húzza azt ki. Dugja bele az új lapá­ton lévő csapot a kar végének a furatába olyan mélyen, hogy a retesz a helyére ugorjon.

Gyorsrögzítő kar A karon lévő rugós rete­szelő szerkezet „belekapaszkodik" a hornyolt hajtótengelycsonkba. Nyomja félre a rete­szelő szerkezetet a horonytól, és húzza le a kart a csonkról. Húzza rá az új kart félig a csonkra, ellenőrizze, hogy a megfelelő szög­ben áll-e, majd nyomja a helyére úgy, hogy a retesz beleugorjon a horonyba.

Csavaros rögzítésű kar Hajtsa fel a csuklós kialakítású kart, vegye ki a rögzítő csavart vagy anyát, és húzza le a kart a tengelyvégről.

Karbantartás és beállítás Minden alkalom­mal, amikor megmossa az autót, ellenőrizze, nem hasadt-e be a lapát, vagy nem vékony és hullámos-e annak az éle. Ha a lapát már nem törli le rendesen a vizet, szereljen fel új lapátot. Ha a kar remeg vagy csúszkál, rosszul van beállítva vagy meglazult a rögzí­tése. Húzza meg a tengelycsonkon lévő anyákat, és ellenőrizze, nem kopottak-e a la­pát forgócsapjai - ha igen, szereljen fel új kart. A kar beállításához működtesse az ab­laktörlőt, majd amikor a karok függőleges helyzetbe kerülnek, vegye le a gyújtást. Sze­relje le a lapátot, majd fogóval csavarja meg úgy, hogy a vége felől nézve párhuzamos le­gyen a szélvédővel. (otthonipraktikák.hu)

formátum fele

2020.08.31. 21:04, magam2
minden ami erdekes lehet

a világ legfiatalabb úszómestere mesterséges légzésben részesít egy áldozatot...

Lélegeztetés

formátum fele

2020.08.31. 21:03, magam2
minden ami erdekes lehet

egészség - perc...

A JÓDOZOTT SÓ A JÓ VÁLASZTÁS

 
 

Ha már meghinti ételét egy csipet sóval, akkor olyat vegyen, ami jódozott, javasolja az Új-Zélandi Élelmiszerbiztonsági Hatóság (NZSFA).

 

Az NZFSA táplálkozástudományi programmenedzsere, David Roberts elmondta, hogy a jód elengedhetetlen tápanyag a növekedéshez és a fejlődéshez. A jódhiány azonban újra országszerte felütötte a fejét, mert Új-Zéland lakosai nem vesznek magukhoz eleget belőle.

"Mivel a jódot a szervezetünk nem képes előállítani, kívülről kell pótolnunk a táplálékunkkal.” – mondta. „A jód elősegíti a normális növekedést és fejlődést a gyermekekben, segít fenntartani a test egészséges anyagcsere-szintjét.”

A jódhiányon többféleképpen próbáltak enyhíteni, például a pékeknek meghagyták, hogy a kenyerekben jódozatlan sót cseréljék fel jódozottra tavaly szeptember óta. Az NZFSA nemrégiben készült tanulmánya a termékek jódtartalmáról hat jódozott sót tartalmazó terméket vizsgált, továbbá 14 olyat, ami nem jódozott tengeri-, kő-, illetve alacsony nátriumtartalmú sót használt fel. Az eredmények szerint a jódozott sót tartalmazó termékekben a jód mennyisége 32-64 mg a só kg-jában, míg a nem jódozott termékek esetében ez 1-5 mg jódot jelent.

Roberts elmondása szerint Új-Zéland lakosainak javasolták a sófogyasztás korlátozását. „Ha túl sok sót veszünk magunkhoz, akkor fennáll a magas vérnyomás kialakulásának veszélye, mely emeli a szívbetegségek kockázatát. Ha mégis egy kis sóval szeretnénk ízesíteni az ételünket, akkor egészségügyi előnyöket eredményezhet, ha jódozott változatot veszünk.” Más forrásból is juthatunk jódhoz: alacsony zsírtartalmú tejből, tejtermékekből, tojásból és a tenger gyümölcseiből. Az algát tartalmazó ételek is ide tartoznak, mint pl. a sushi. (Forrás:medipress.hu,NŐINETCAFE)

 

formátum fele

2020.08.31. 20:59, magam2
minden ami erdekes lehet

tárlat - látogató...

paolo veronese (1528-1588)

 

 

 

formátum fele

2020.08.31. 19:53, magam2
minden ami erdekes lehet

csak egy gondolat…

 

tudod furcsa szerzet az ember, mert önmagát az ember nem tartja csodának, inkább „ átlagnak” , esendőnek, de akit szeret, abban a valakiben meglátja a  csodát…

formátum fele

2020.08.31. 19:51, magam2
minden ami erdekes lehet

"nehéz bombázó" Chippendale fiúk...!

formátum fele

2020.08.31. 19:50, magam2
minden ami erdekes lehet

egyperces…

Bürokrácia

Napjaink egyszerűek. Van egy átlagos ember, van egy átlagos hivatal, és van egy átlagos bürokrácia.
- Kihez jött?
- Nekem azt mondták az előző hivatalban, hogy a Schwagerhez kell...
- Ó, gratulálunk! Ön jól választott. Schwager két éve meghalt!
- Akkor esetleg valaki más?
- Igen, a Szabó, de ő szabadságon van. De ne aggódjon! Helyettesítjük!
- Nekem az előző hivatalban azt mondták...
- Az előző hivatal nem tud semmit! Ma beszéltem pl. az egyik ottani barátommal, ő mesélte, hogy a felújítás óta nem vették le a táblát a 202-esről, ami pedig a liftakna. Na, mindegy! Esetleg szabad a becses nevét a kisasszonynak?
- Gyula.
- Rendben, Gyula, várjon! ...Gyula? Szólítani fogják! Öt perc!
Tíz perc múlva:
- Elnézést, ööö... uram! Kire vár?
- Szabóra várok, illetve arra, aki helyettesíti.
- Várjon, mindjárt megnézem!
Tíz perc múlva:
Búba úr üzeni, hogy tíz perc, és jön.
Húsz perc múlva:
... na, mindegy.
Harminc perc múlva:
- Fáradjon be! Miben segíthetek?
- Az előző hivatalban mondták, hogy ide hozzam be ezt az iratot.
- Uram! Ezt a papírt január 13-ig kellett beadni! Mit csinált eddig?
- Hááát ... elkszurtam.
És most akkor voltaképpen mit is szeretne? Mert tudja, nemrég kerűltem át erre az osztályra, előzőleg a portásosztályon voltam. De megoldjuk! Csupán beírjuk ebbe a számítógépbe, és már itt is van! Ó! Várjunk, ez nem az! Sebaj, rájöttem! Csupán töltse ki ezt a tizenöt oldalnyi papírt, csatolja hozzá huszonöt évre visszamenőleg a keresetigazolását, de egyszerűbb, ha máris inkább a keresetét, igazolja az állampolgárságát, és vegye vissza a cipőjét, mert rohadtul bűzlik. Ja, hogy nem vette le? Akkor nem szóltam! Majd, ha ezzel végzett, elmegy az előző hivatalba, ott odaadja ezeket a papírokat, amire adnak önnek egy űrlapot, amit majd kitöltve visszahoz ide, mire mi adunk egy pecsétet és egy másik űrlapot, és ezt az egészet elviszi a harmadik hivatalba, amely hatályon kívül helyezi miszerint nem ő az illetékes mindezt 30 napon belül írásban, amivel vissza kell mennie az első hivatalba, amely ad egy másik pecsétet, amit már elfogad a harmadik hivatal, ha előbb mi is lepecsételtük. Ennyire egyszerű az egész!
- És kit keressek az előző hivatalban, aki intézkedik?
- Bródynét a 202-esben.
- Biztos? Úgy hallottam, az a liftakna.
- Hmmm... ez magyarázatot adna arra, miért nem jön vissza senki az 1-esből. Ring-ring! Elnézést, a feleségem. Akkor kedden várom! (BB)

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Szeptember
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?