magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.05.06. 08:35
2021.05.06. 08:31
2021.05.06. 08:27
2021.05.06. 08:24
2021.05.06. 08:23
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle

formátum fele

2021.05.06. 08:35, magam2
minden ami erdekes lehet

jó éjt…

Éjszaka

Csönd. Hálóját az éjszaka
kiveti. Ballagunk haza.
Az öreg éj ezt kivárja.
Szél az ágakat himbálja;
eljátszik.

Csöpp. Csepp. Csöpp. Csepp. Csöpp. Engedi
függönyét a szürke égi
vándor-felhő reánk. Mintha
táncolnának a cseppek a 
sötétben.

A falak peremén ferdén
esik lágyan a lámpafény.
Kissé odább hangtalanul
égi Vándor sugara hull
sápadtan.

Tücskök ciripelnek halkan.
(hegyezem fülem, hogy halljam)
A Hold hideg csillogása
selymet akaszt minden ágra,
ezüstöt.

Sötét éjszaka Királya
felhő-palástját megrázza.
Mint világító ablakok
bújnak elő a csillagok,
hunyorgók.

Minket a békés föld ölel,
ezernyi fűszál ringat el.
Az égi Király búcsút int
és reánk nyugodt álmot hint
csöndesen.
(Lanjor) 

formátum fele

2021.05.06. 08:31, magam2
minden ami erdekes lehet

 

 

 

 Szaki bácsi mondta...

 

 

 

a vinkli megakasztotta a cosinust, ezért beandrásoltam a vezérműtengelyt, hogy ne akadjon…

 

 

 

formátum fele

2021.05.06. 08:27, magam2
minden ami erdekes lehet

közös teherviselés...

formátum fele

2021.05.06. 08:24, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

 

Így ültessünk paradicsomot és paprikát dézsába!

 

Kevesen tudják, hogy az erkélyen vagy teraszon egy nagyobb cserépben vagy dézsában is nevelhetünk paradicsomot és paprikát!

Aki csak egy közepes erkéllyel vagy terasszal rendelkezik, annak sem kell lemondania a zöldség termesztés örömeiről. Ma már hazánkban is megvásárolhatók a kisebb paradicsom fajták, mint pl.. a balkonparadicsom, vagy a koktél paradicsom, amelyeket akár magról akár kifejlett palántáról ültethetünk.

Az ültetéshez válasszunk, megfelel méretű edényt vagy dézsát és normál virágföldet keverjünk, be istállótrágyával majd ezt használjunk fel az ültetéshez. A trágya helyett használhatunk jó minőségű komposztot is, vagy ez nincs ültetés után pár hét múlva adagoljunk az öntözővízhez speciális műtrágyát vagy zöldség tápoldatot. Sajnos ha nem pótoljuk a növény számára megfelelően a tápanyagokat , a várt termés elmarad.

A palánták mellé szúrjunk le egy erős karót, amely meggátolja palánta eldőlését és az erősebb szélviharok idején a törését is. A helyes gondozás mellet a kis palántákból hamar erős nagyméretű növény fejlődik, amely virágzik, majd teremni kezd. Ha a növény eléri, az 1 méter magasságot csípjük vissza a vezérrügyet, mert így a növény a termésre és nem a növekedésre fogja minden erejét fordítani. Az így ültetett palántákat helyezzük el minél naposabb melegebb helyre, de védjük őket a széltől és a huzattól.

 

A kisebb fürtös paradicsomot és balkonparadicsom nagyon egyszerű termeszteni még egy balkonládában is, sőt akár pár egynyári dísznövénnyel is összeültethetjük őket. A tapasztalt kertészek paprikatermesztéssel is megpróbálkozhatnak, de természetesen nem a hagyományos fajtával. A teraszon ültethetünk chili paprikát, macska piros paprikát, míg a nagyobb teraszra dézsába akár kaliforniai paprikát is telepíthetünk.

Gondozásuk itt is ugyanaz, mint a paradicsomnál, a növényeket helyezzük, minél naposabb melegebb helyre öntözzük és tápoldatozzuk rendszeresen őket. (Kert Barát Magazin)

formátum fele

2021.05.06. 08:23, magam2
minden ami erdekes lehet

sokat akart a ...

formátum fele

2021.05.06. 08:19, magam2
minden ami erdekes lehet

egészség – perc…

Fájdalomcsillapítás a kezünkkel!

Egyszerűen azzal, hogy karba tesszük a kezünket, megzavarhatjuk az agyunkat, és elterelhetjük a figyelmünket a fájdalomról.

Az agy azt szokja meg, hogy a bal kezünk a bal oldalunkon tevékenykedik, a jobb kezünk pedig a jobbon. Ha karba tesszük a kezünket, az agyunk ideiglenesen összezavarodik, ezért kevésbé fogékonnyá válik a fájdalomra. A kutatók szerint az elmélet főként a kézfejekben érzett fájdalomra vonatkozik, a többi testrész tekintetében egyelőre nem vizsgálták.

„Talán amikor megsérülünk, nem csak dörzsölgetnünk kellene, hanem karba is kellene tennünk a kezünket” – javasolja a tanulmány vezető szerzője, Dr. Giandomenico Iannetti, a University College London kutatója.

A kísérlet során lézerrel négy ezredmásodperc hosszúságú, érintés nélküli fájdalmat generáltak az alanyok kézfején, amit később úgy is megismételtek, hogy karba tették a kezüket. A résztvevők értékelték a fájdalom intenzitását, a kutatók pedig EEG-vel is ellenőrizték elektromos agyi válaszaikat. Mind az alanyok válaszai, mind az EEG azt mutatta, hogy a fájdalom gyengébb volt, amikor az alanyok karba tették a kezüket. A hatás a kutatók szerint „enyhe, de szignifikáns”, körülbelül három százalékos csökkenésnek felel meg.

Dr. Iannetti úgy véli, hogy a csillapító hatást az agy összezavarása okozza. Bár nem jelentős fájdalomcsillapító hatás, a kutató szerint érdemes vizsgálni krónikus kézfájdalomtól szenvedő betegek számára. (KVM)

formátum fele

2021.05.06. 08:18, magam2
minden ami erdekes lehet

tárlat - látogató...

 

Jose Clemente Orozco festészete

 

 

 

 

 

 

 

formátum fele

2021.05.06. 08:15, magam2
minden ami erdekes lehet

csak egy gondolat…

 

tudod, furcsa szerzet az ember, mert egyetlen ember sem tökéletes, de mégis vannak emberek, akik tökéletesek egymás számára…

 

 

 

formátum fele

2021.05.06. 08:14, magam2
minden ami erdekes lehet

a fizika rörvénye...

formátum fele

2021.05.06. 08:13, magam2
minden ami erdekes lehet

egyperces...

 

Falusi pletyka

Jó napot kívánok!

Na, mán csak elpletykázom maguknak, amit a bótból hazafelé jövet hallottunk, nővéremmel, a Manyikámmal!

Íppen a Bika Jencivel esett meg az eset. 
Na, nekünk csak azért ennyire fontos Bika Jenci, mert kérem szépen, mi együtt jártunk ifjú korunkba a helyi néptánc szakkörbe. Jenci belénk volt bolondulva rendesen, de minket az anyánk igen tisztességes életre nevelt, esküvő előtt nem lehetett szex.
Jenci meg nagyon akarta vóna. Így gyorsan lapátra tettük Manyikámmal. Nem akartunk mi megesni!

Szóval, hogy szavamat el ne felejtsem már, a Jenci felett is eltelt az idő. Vót már kórházban is, rossz a szíve neki.
Beléje is telepítettek a szívébe valami lehallgató készüléket.
Valami pacemacera a neve.

Na, történt, hogy Jenci kérdezte az orvosát ( Dr. Sintér Bélát), hogy ő bizony elmenne Máriapócsra, zarándokolni!

Na, erre mondta Dr. Sintér, hogy:
- szó sem lehet róla Jenci bátyám! Gyalog meg pláne!

De gondolt egy merészet Jenci, intézett ott a faluba egy szekeret, hogy az majd őt felviszi a kegyhelyre. Így is vót az, Jenci mán a szekíren ült és vidáman iddogálta a jó kis házipálinkát, mivel megkínálták.

Oszt képzeljék, mi történt?!
Egyszer csak, Jenci elért egy olyan alkoholos százalékot, hogy leesett a szekírről, osztán össze-vissza törte magát, úgy mondták, hogy....idézem na: " többszörös ablakos bordatörése" lett, meg még repedt pár csontja itt-ott, ahun még fellelhető vót .
Ráadásul, nem csak az alkohol vót neki vérhígítónak, hanem a Bözsike, a körorvos asszisztense még szurkálta is őt ilyen innyekcióval, hogy nehogy megálljon Jencibe a vér.

Na, híttak is rögtön rohammentőt, meg orvost, meg felcsert, meg a piócás embert, még papot is, de Jencit biz a', sürgősen kórházba kellett vinni!

Épp hogy túlélte!

Mi ebből a tanulság ?
Ne dőljenek be a tv-reklámoknak, hogy miszerint:
-" kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét"

Ezek után? Kérdezze a rosseb!

Na, szaladok is tovább, Isten álgya meg magukat! (Krampuszka)
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.