magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.05.06. 08:35
2021.05.06. 08:31
2021.05.06. 08:27
2021.05.06. 08:24
2021.05.06. 08:23
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle

formátum fele

2021.05.04. 07:22, magam2
minden ami erdekes lehet

olvasó - sarok...

SÁNDOR Iván

TENGERIKAVICS

Önéletrajzi regénynek is mondhatná az olvasó Sándor Iván művét, csakhogy igen különös önéletrajzi regényről van szó. Az író nem folyamatosan adja elő élettörténetét; először bizonyos emlékképeket idéz föl: anyai nagyapja, nagynénjei és nagybátyja életéből villant fel epizódokat, ezeket sem időrendben, hanem valahogy úgy, ahogy azok életének ilyen vagy olyan korában előtűntek és a reflexió során lassan összeálltak. A felmenők és a saját életútja így lassan összeötvöződik, de addigra már beleszól az eseményekbe is, az ábrázolásba is egy harmadik faktor, a történelemé. Hallatlanul zsúfoltnak kellene képzelnünk ezt a regényt, de Sándor Iván ért hozzá, hogy egy- két kitűnően megmunkált mozaikból is az egészet rakja össze. Nagynénje hollandiai házának berendezése, a nagyapa egy jellemző fotója, anyja és apja házasságának sztorija, az ötvenes években a Műegyetem újságját szerkesztő író önarcképe önmagában is megállhatna ugyan, de mögéjük vetül a múlt századi pogromok világa csakúgy, mint a századelő "boldog békeideje", a doni katasztrófa és 1956 árnya. És az író győzi formával: hol elbeszél, hol líraian felidéz, hol beszámol, hol szinte drámát állít az olvasó szeme elé, hol pedig esszéíróként, sőt tudós értekezőként szólal meg (a regénybe a szerző szinte páratlan ügyességgel és arányérzékkel beledolgozta néhány korábbi, önálló tanulmányát, esszéjét is).
A folyamatosság és a megszakítottság, a kontinuitás és a diszkontinuitás különös regénye a Tengerikavics: önarckép és önéletrajzi regény, de egyben családregény is, valamint a magyar történelem csaknem háromnegyed évszázadának története. (Legeza)

 

Még nincs hozzászólás.
 
Menü
 
kalendárium
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.