magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.09.24. 08:44
2021.09.24. 08:43
2021.09.24. 08:37
2021.09.24. 08:35
2021.09.24. 08:35
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle

formátum fele

2020.08.31. 21:12, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

Ablaktörlők - A lapátok és karok cseréje, beállítása

 

Az ablaktörlőlapátok és - karok felszerelésé­nek több módja is van. Csere esetén mindig ügyeljen arra, hogy a gépkocsijához megfele­lő típust válasszon. Új kar felszerelésekor hagyja rajta a lapátokat, mivel csak így ellen- őrizheti, hogy az megfelelő szögben áll-e a szélvédőhöz képest, és az előírt alaphelyzet­be tér-e vissza.

Bajonett foglalatos lapátok A lapát rögzítő­ eleme egy kis hengeres csapra kattan rá. Nyomja le a lapátot addig, amíg erről le nem válik a régi lapát, így kihúzható. Az új lapátot egyszerűen nyomja a helyére addig, amíg a helyére nem ugrik.

U karos lapátok A lapáton egy U alakú mű­anyag betét van, amely az ablaktörlő kar akasztós végébe illeszkedik. A lapát leszere­léséhez nyomja össze a műanyag betét szárait, és tolja kifelé a lapátot, amíg az szabad­dá nem válik. Vegye le a műanyag betétet. Dugja át a kar akasztós végét az új lapát mű­anyag betétje fölötti nyíláson, majd nyomja a betétet a kar végén lévő akasztóba, amíg a betét rögzítő bordája bele nem ugrik a karon kialakított vájatba.

Oldalrögzítős lapátok A lapát egyik oldalán egy hornyos csap van, amely a kar végén lé­vő furatba illeszkedik. Nyomja félre a reteszt a csaptól, és húzza azt ki. Dugja bele az új lapá­ton lévő csapot a kar végének a furatába olyan mélyen, hogy a retesz a helyére ugorjon.

Gyorsrögzítő kar A karon lévő rugós rete­szelő szerkezet „belekapaszkodik" a hornyolt hajtótengelycsonkba. Nyomja félre a rete­szelő szerkezetet a horonytól, és húzza le a kart a csonkról. Húzza rá az új kart félig a csonkra, ellenőrizze, hogy a megfelelő szög­ben áll-e, majd nyomja a helyére úgy, hogy a retesz beleugorjon a horonyba.

Csavaros rögzítésű kar Hajtsa fel a csuklós kialakítású kart, vegye ki a rögzítő csavart vagy anyát, és húzza le a kart a tengelyvégről.

Karbantartás és beállítás Minden alkalom­mal, amikor megmossa az autót, ellenőrizze, nem hasadt-e be a lapát, vagy nem vékony és hullámos-e annak az éle. Ha a lapát már nem törli le rendesen a vizet, szereljen fel új lapátot. Ha a kar remeg vagy csúszkál, rosszul van beállítva vagy meglazult a rögzí­tése. Húzza meg a tengelycsonkon lévő anyákat, és ellenőrizze, nem kopottak-e a la­pát forgócsapjai - ha igen, szereljen fel új kart. A kar beállításához működtesse az ab­laktörlőt, majd amikor a karok függőleges helyzetbe kerülnek, vegye le a gyújtást. Sze­relje le a lapátot, majd fogóval csavarja meg úgy, hogy a vége felől nézve párhuzamos le­gyen a szélvédővel. (otthonipraktikák.hu)

Még nincs hozzászólás.
 
Menü
 
kalendárium
2021. Szeptember
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?