formátum féle
2009.08.15. 19:27, magam2
minden ami érdekes lehet
ötlet - sarok...
JÉGKOCKA
(készítés)
· Jégkocka készítéséhez forralt vizet használjunk, ettõl szép átlátszó, üveges lesz a jég.
· Különleges ízû jégkockákat készíthetünk, ha fagyasztás elõtt a vízbe néhány csepp citrom-, narancs-, ill. málnalevet teszünk.
· Dekoratív jégkockákat is elõállíthatunk gyümölcsbõl (görögdinnye, meggy, cseresznye stb.). A görögdinnyét kockára vágva, a többi gyümölcsöt egészben tegyük a mélyhûtõbe, majd jégkocka helyet szolgáljuk fel. Mutatósak, és különleges ízt kölcsönöznek az italnak.
· Ha a jégkockát apró gyümölcsökkel együtt fagyasztjuk le, díszes jégdarabokat kapunk, melyek nemcsak szépek, hanem az ízük is csodálatos. Fontos azonban, hogy az ízesített jégkockák mindig összhangban legyenek a felszolgált itallal!
· A jégtartó nem fagy bele a mélyhûtõbe, ha háztartási fóliát vagy zsírpapírt teszünk alája.
· Könnyebben kivehetjük a kockákat a fagyasztóedénybõl, ha rövid idõre meleg vízbe állítjuk, vagy meleg vizet csurgatunk rá. Nem tapadnak össze a tálakba kiszedett jégkockák, ha bepermetezzük õket egy kevés szódavízzel.
· Ha nincs elég jégkockatartónk, mûanyag tojástartóban is készíthetünk jeget. Használjunk diótörõt, ha kisebb jégdarabokat kívánunk a poharakba tenni.