magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.07.31. 07:18
2021.07.31. 07:15
2021.07.31. 07:13
2021.07.31. 07:12
2021.07.31. 07:05
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2020. július

formátum fele

2020.07.31. 19:23, magam2
minden ami erdekes lehet

jó éjt…

Esti beszélgetés

Van aki, ha este lett,

nem gyújtott soha mécset

s a kérdésemre így felelt:

– A mécs kis kört világít,

de nézd csak, a sötét

átfényli az egészet… –

(TakátsGy)

formátum fele

2020.07.31. 19:21, magam2
minden ami erdekes lehet

Szaki bácsiSzaki bácsi mondta...

 

lereccsentette a krammli a benzint, ezért teliholdkor behangoltam a fúvókát, így most teljesen makulátlan lett...

 

 

formátum fele

2020.07.31. 19:17, magam2
minden ami erdekes lehet

új magyar találmány...

formátum fele

2020.07.31. 19:08, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

Ötletes virágládák a balkonra

 

 

 

0_cover.jpg

A mai bejegyzésben felvirágoztatjuk a balkonokat, teraszokat, udvarokat! Senkit ne tartson vissza, ha túl kicsi a hely, ami rendelkezésre áll kertészkedéshez. A galériában remek ötleteket láthatunk arra, hogyan teremthetünk élénk zöld vagy színekben pompázó szigetet otthonunkban. Virágos, gyógy - vagy fűszernövényes kertünket berendezhetjük a legkülönbözőbb, már kidobásra szánt tárgyaink sokaságát felhasználva, legyen az fiók, régi cserép, láda vagy szék. Csak egy kis fantázia és a kivitelezésre szánt idő kell hozzá. A folytatásban a vintage kedvelőitől a minimalistákig mindenki találhat magának megfelelőt, aki nem szeretne hagyományos virágládát.

 

 

A következő galéria képei lépésről lépésre végigvezetnek minket, hogyan készülhet színes virágtartó konzervdobozokból, dekupázs technikával. Az eljárás és az alapanyag is örök kedvenc. Az elkészítés menetéről korábbi bejegyzéseinkben már sokszor olvashattok.

 

 

(Forrás: pillarboxblue.com, szines őtletek)

 

formátum fele

2020.07.31. 19:06, magam2
minden ami erdekes lehet

amikor a mosógép áram nélkül is működik...

formátum fele

2020.07.31. 19:05, magam2
minden ami erdekes lehet

életmód – perc…

Étkezz okosan nyáron is!

Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...

A nyár a vakáció, baráti összejövetelek, közös sütögetések és láthatatlanul lerakódó pluszkilók időszaka. Az alábbi tanácsok megfogadásával elkerülheted a fölösleges kilókat!

- Ha nem otthon eszel, válassz mindig valami egészségeset! Már minden gyorsétterem kínál salátákat, grillhúsokat is. Desszertnek válassz gyümölcsöt!

- Mielőtt bármilyen rendezvényre, programra mégy, még otthon rakd tele a pocakod valami egészséges ennivalóval, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz ellenállni az utcai árusok által kínált, kalóriadús és cseppet sem egészséges ennivalóknak. Ha moziba mégy, és nem akarsz kimaradni a filmnézés közbeni csipegetésből, válaszd a kalóriaszegényebb nasikat.

Ezekről bővebben:

- A frissítők választásánál is jusson eszedbe, hogy a hűtött üdítőknél sokkal egészségesebb és ugyanolyan frissítő egy nagy pohár víz jégkockákkal és néhány szelet citromkarikával.

- Töltsd fel a hűtőt friss gyümölcsökkel, zöldségekkel! A nagy melegben sokkal jobban fog esni, mint bármi más!

- Figyelj az alkoholfogyasztásra! Noha tiniként nem ajánlott az alkoholos italok fogyasztása, ha egy-egy bulin elcsábulsz egy koktél vagy sör erejéig, ne feledd, hogy ezek rengeteg kalóriát tartalmaznak! Ráadásul az alkohol dehidratációt (kiszáradást) is okoz! Válaszd az alkoholmentes koktélváltozatokat, illetve igyál cukormentes jeges teát, vizet.

- Ha a közös baráti összejöveteleken chips, pogácsa és sütemény helyett gyümölcssalátát szolgálsz fel, mindenki egészségére vigyázol, s csak a fantáziádon múlik, mivel kápráztatod el a vendégeket.

- Ha mégsem sikerült ellenállni a csábításnak, és úgy érzed, többet ettél, mint kellett volna, ne aggódj! A nyár előnyeit kihasználva bármikor futhatsz, kerékpározhatsz, sétálhatsz, úszhatsz stb, hogy ledolgozd a fölösleges kalóriákat!  (kamaszpanasz.hu)

formátum fele

2020.07.31. 18:59, magam2
minden ami erdekes lehet

tárlat - látogató...

ENDRŐDY GYULA festészete

 

 

 

 

 

 

formátum fele

2020.07.31. 18:58, magam2
minden ami erdekes lehet

csak egy gondolat…

 

tudod furcsa szerzet az ember mert, utólag döbben rá, mennyi csoda mellett ment el, utólag jön rá, hogy elfelejtett szeretni, hogy boldog volt, s észre sem vette,  hogy nem is figyelt a másikra, hogy elfelejtett jónak lenni hozzá, hogy kár volt őt nem szeretni… kár volt unni, aminek örülni is lehetett volna…

formátum fele

2020.07.31. 12:17, magam2
minden ami erdekes lehet

itt mindenre gondoltak...?

formátum fele

2020.07.31. 12:17, magam2
minden ami erdekes lehet

egyperces...

 

Igéző tűz

 
Jó ideje úton vagy már. Messzire magad mögött hagytad otthonod. Erőltetett menetben haladsz. Akkor keltél útra, amikor e sötétséget elűző, ismeretlen eredetű, hatalmas tűz először felragyogott a horizonton.

Nem tudod, hogy mi hajt előre, s miért érezel legyőzhetetlen késztetést arra, hogy e zsigereidig lehatoló tűz fénye felé haladj…

Ahogy közeledsz a téged megigéző tűz felé egyre több, kisebb-nagyobb csapattal találkozol. A hozzád csapódóktól találgatásokat hallhatsz az óriás tűz eredetéről. Egyesek tudni vélik, hogy eljött az utolsó ítélet ideje.

Újdonsült társaiddal szótlanul haladtok tovább. Te közben elgondolkozol az imént halottakon. Valóban a végítélet jött volna el? Bár magad sohasem hittél abban a felsőbb tudat létezésében, amit oly sokan, oly fáradhatatlanul szajkóznak, most mégis arra késztet valami, hogy számot vess magadban eddigi életedről. 

Túl sok számot vetni valód azonban nincs, különösebben rosszat nem tettél soha senkivel sem, dolgoztál szorgalmasan, ezért úgy vélekedsz, hogy nem kell tartanod a végső ítélettől.

Ahogy közeledtek a tűz felé, olybá tűnik, hogy annak fénye és hője egyre erősebbé válik. Hamarosan megpillantjátok az első visszatérő csoportokat. Többen is jönnek, kiáltoznak. Igyekeznek mindenkit visszafordítani a tűztől. A visszatérők azt mondják, hogy akik túl közel merészkedtek a tűzhöz megvakultak, és testük megperzselődött. S voltak, akik az átélt kínokba beleőrültek.

Ti azonban tovább meneteltek.

Már nagyon közel jártok a tűzhöz. Az elviselhetetlenségig fokozódó fény miatt látómezőtök kezd egyre inkább beszűkülni. A magas hőmérséklet miatt mozgásotok lelassul. Csak vánszorogtok. Ólomlábakon. Összeégett tetemeket láttok. Elborzaszt a látvány. 

Mégis tovább haladtok… 

Szinte a célnál vagy. Körbepillantasz. Észreveszed, hogy társaid elmaradtak valahol. Visszafordulsz. Keresed, de nem leled őket. Valószínűleg ez az átkozott tűz végzett a társaiddal. Megpróbálsz nem rágódni azon, hogy mi várhat még rád. Tovább lépdelsz célod felé. 

Egészen a tűz közelébe mész. Annak fénye valósággal megvakít. Tested a hőtől átizzik. Tudod, hogy eljött a vég. Ám úgy véled, hogy tartozol annyival magadnak, s a társaid emlékének, hogy kiderítsd valójában mi is ez a hatalmas tűz. 

Utolsó erőddel elindulsz. A tűz középpontja felé mész. Oly nagy a hőség, mint hogyha a pokolban lennél. Kimerülten, vánszorogva haladsz e sosem látott jelenség centruma felé. Úgy tűnik számodra, hogy az idő most különösen lassan telik…

Egyszer csak megremegsz. Tested megmerevedik. A hátadra fordulsz. Megpróbálsz körbepillantani. A hőtől kiolvadt összetett szemeddel azonban már csak fényfoszlányokat látsz. Ízelt végtagjaid rángatóznak. Kitinpáncélod a hőtől meggyullad. Érzed, hogy nincs tovább.

Miután vacsoravendégei távoztak, és a kerti sütés után maradt rendetlenséget is összepakolta, a ház tulajdonosa kikapcsolja az előzőleg elhelyezett elektromos rovarcsapdát is. Az abban összegyűlt tetemeket kiszórja a földre. Az aljnövényzetre hulló megperzselt, apró kis testek között ott van a tiéd is. 
(LV)

 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE