formátum féle2009.10.14. 20:04, magam2
minden ami érdekes lehet
ötlet - sarok...
ételszag
Ételszag és más légszennyezettség eltávolítására a legjobb megoldás a tűzhely fölé szerelt légelszívó.
Konyháját/házát megszabadíthatja a kellemetlen ételszagtól, ha lassú tűzön cukrot és fahéjat melegít a tűzhelyen.
Az erős szagú főzelékek (karfiol, kelkáposzta
stb.) főzésekor a főzővízbe csöpögtessünk egy kevés ecetet. Az ecet a kellemetlen szagot közömbösíti. A hal sütésekor a halszag is csökkenthető, ha bundázáskor a lisztbe parmezánsajtot reszelünk.
A konyhában lehetőleg nyitott ablak mellett főzzünk, hogy a szaggal és gőzzel telítődött konyhai levegő folyamatosan tisztuljon. A lakás többi helyiségébe vezető ajtókat viszont tartsuk csukva. A főzés befejezésekor a konyhát alaposan szellőztessük ki.
Ha az ételszag továbbra is érződik, egy tányér forró vízbe csepegtessünk néhány csepp levendula- vagy más hasonló olajat, s az ételszag teljesen eltűnik. A kellemetlen szagok úgy is megszüntethetők, hogy a még meleg főzőlapra almahéjat teszünk, vagy egy kis edényben ecetet párologtatunk.
|