formátum féle2009.10.12. 19:05, magam2
minden ami érdekes lehet
ötlet - sarok...
A mosható ruhaneműből az erős szagot legjobb mosással eltávolítani, és a ruhát a napon megszárítani. Áztatáshoz használjunk hypót, ecetsavat, vagy szalmiákszeszt. A mosást szappannal végezzük.
A nehezen puhuló húsra főzés közben öntsünk egy-két evőkanál finom ecetet. Hamarabb elkészül.
Mosásakor tegyen egy kis ecetet a vízbe, így a harisnya hosszú életű lesz, szálai nem futnak fel.
Ecetes lében, vagy nedves kendőben tárolva hosszabb ideig frissen tartható a hal. Szintén jól bevált, hogy elkészítés előtt sós vízben tároljuk a halhúst.
A kényesebb, nem forrázható textiliák gyors tisztítását citromlével vagy ecettel végezzük. A foltos részt alaposan nedvesítsük meg, majd dörzsöljük át az előbb említett folyadék egyikével, néhány perc után pedig öblítsük át langyos vízzel.
Vízkőoldásra nagyszerűen használható az ecet, ami környezetkímélőbb és olcsóbb megoldás! Makacsabb foltokra terítsünk egy ecettel átitatott rongyot 5-10 percre, majd dörzsöljük át vele a felületet.
Ha a lakásban levő bútorok egyik-másik fiókja kellemetlen szagú, forró ecetes vízzel mossuk ki, és jól szellőztessük át.
Jól átfő a rágós, inas hús is, ha a főzővízébe kevés ecetet öntünk.
Nem lesz halszagú a tányér és az evőeszköz, ha mosogatás előtt ecetes-sós vízzel lemossuk, majd hideg vízzel öblítjük.
Edények pereméről 3-3 evőkanál ecetet és sót tartalmazó főzettel távolíthatjuk el a teafoltot.
|