magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.03.04. 20:50
2021.03.04. 20:34
2021.03.04. 20:33
2021.03.04. 20:31
2021.03.04. 20:26
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle
Archívum - 2019. augusztus

formátum féle

2019.08.31. 20:23, magam2
minden ami érdekes lehet

jó éjt…
Este


Az este lassan váltja már ruháit,
öreg, magasló fák tartják elé;
s a két ország szemedtől útraválik:
ez mélybe hull, az elleng ég felé;

és nem maradsz egészen egyiké se,
olyan sötét se, mint a néma ház,
s az Örökkévalót sem úgy igézve,
mint éjjelente a csillag-varázs;

s marad (kimondhatatlan rejtelem)
élted riadt, hatalmas, érve-érő,
s benned, ki hol meddő vagy, hol megértő,
felváltva kő és csillagkép terem. 

(RAINER MARIA RILKE)

formátum féle

2019.08.31. 19:28, magam2
minden ami érdekes lehet

Szaki bácsi Szaki bácsi mondta...

 

a menetszél megkarcolta a szélvédőt, ezért elővigyázatosákból síkba húztam a referenciát, mert nálunk első az ügyfél…

 

 

formátum féle

2019.08.31. 19:26, magam2
minden ami érdekes lehet

a TNT hidat is szállít...

formátum féle

2019.08.31. 19:23, magam2
minden ami érdekes lehet

ötlet - sarok...

Ablaktörlők - A lapátok és karok cseréje, beállítása

 

Az ablaktörlőlapátok és - karok felszerelésé­nek több módja is van. Csere esetén mindig ügyeljen arra, hogy a gépkocsijához megfele­lő típust válasszon. Új kar felszerelésekor hagyja rajta a lapátokat, mivel csak így ellen- őrizheti, hogy az megfelelő szögben áll-e a szélvédőhöz képest, és az előírt alaphelyzet­be tér-e vissza.

Bajonett foglalatos lapátok A lapát rögzítő­ eleme egy kis hengeres csapra kattan rá. Nyomja le a lapátot addig, amíg erről le nem válik a régi lapát, így kihúzható. Az új lapátot egyszerűen nyomja a helyére addig, amíg a helyére nem ugrik.

U karos lapátok A lapáton egy U alakú mű­anyag betét van, amely az ablaktörlő kar akasztós végébe illeszkedik. A lapát leszere­léséhez nyomja össze a műanyag betét szárait, és tolja kifelé a lapátot, amíg az szabad­dá nem válik. Vegye le a műanyag betétet. Dugja át a kar akasztós végét az új lapát mű­anyag betétje fölötti nyíláson, majd nyomja a betétet a kar végén lévő akasztóba, amíg a betét rögzítő bordája bele nem ugrik a karon kialakított vájatba.

Oldalrögzítős lapátok A lapát egyik oldalán egy hornyos csap van, amely a kar végén lé­vő furatba illeszkedik. Nyomja félre a reteszt a csaptól, és húzza azt ki. Dugja bele az új lapá­ton lévő csapot a kar végének a furatába olyan mélyen, hogy a retesz a helyére ugorjon.

Gyorsrögzítő kar A karon lévő rugós rete­szelő szerkezet „belekapaszkodik" a hornyolt hajtótengelycsonkba. Nyomja félre a rete­szelő szerkezetet a horonytól, és húzza le a kart a csonkról. Húzza rá az új kart félig a csonkra, ellenőrizze, hogy a megfelelő szög­ben áll-e, majd nyomja a helyére úgy, hogy a retesz beleugorjon a horonyba.

Csavaros rögzítésű kar Hajtsa fel a csuklós kialakítású kart, vegye ki a rögzítő csavart vagy anyát, és húzza le a kart a tengelyvégről.

Karbantartás és beállítás Minden alkalom­mal, amikor megmossa az autót, ellenőrizze, nem hasadt-e be a lapát, vagy nem vékony és hullámos-e annak az éle. Ha a lapát már nem törli le rendesen a vizet, szereljen fel új lapátot. Ha a kar remeg vagy csúszkál, rosszul van beállítva vagy meglazult a rögzí­tése. Húzza meg a tengelycsonkon lévő anyákat, és ellenőrizze, nem kopottak-e a la­pát forgócsapjai - ha igen, szereljen fel új kart. A kar beállításához működtesse az ab­laktörlőt, majd amikor a karok függőleges helyzetbe kerülnek, vegye le a gyújtást. Sze­relje le a lapátot, majd fogóval csavarja meg úgy, hogy a vége felől nézve párhuzamos le­gyen a szélvédővel. (otthonipraktikák.hu)

formátum féle

2019.08.31. 19:21, magam2
minden ami érdekes lehet

a világ legfiatalabb úszómestere mesterséges légzésben részesít egy áldozatot...

Lélegeztetés

formátum féle

2019.08.31. 19:20, magam2
minden ami érdekes lehet

egészség – perc…

Paraanya akcióban

Miért rossz a gyereknek, ha mindent túlaggódsz?

Ne legyints, ha a család túlaggódónak tart, mert a gyereknek ártasz, ha burokban próbálod tartani. Tévhit, hogy minél inkább óvod a gyereket, annál könnyebb élete lesz.

A gyerekre nézve súlyos következményei lehetnek annak, ha a szülők túlságosan meg akarják határozni az életét. "Fejlődése szempontjából nagyon fontos a saját tapasztalati tér, amelyben dönthet, hibázhat, és elviselheti a hibák következményeit. Nem az fog biztonságérzetet adni neki, ha nem találkozik problémával, fájdalommal, hanem az, ha megtapasztalhatja, hogy a problémát le tudja küzdeni, és a fájdalmat el tudja viselni." Ha ettől megfosztod, határozatlan, bizonytalan felnőtt lesz a gyerekedből.

Önállótlan embert nevelsz

- Nagyon fontos, hogy a szülő elengedje, bátorítsa és sokat dicsérje a gyermekét, hiszen ő csak így hiszi el majd magáról, hogy képes a nehézségek leküzdésére - mondja dr. Battonyai Tünde pszichiáter, életvezetési tanácsadó. - Ha állandó külső kontroll alatt tartjuk, akadályozzuk a saját belső kontrollja kialakulását. Hosszú távon azt kockáztatjuk, hogy a gyereknek nem lesz önbizalma, szorongásunkat átveszi, megoldásokért, védelemért mindig hozzánk fordul. Bizonytalan, döntésképtelen felnőtt lesz.

Átveszi a szorongásod

A gyerekre nézve súlyos következményei lehetnek annak, ha a szülők túlságosan meg akarják határozni az életét

A Johns Hopkins Intézet Gyermekközpontjának kutatói 2009-es felmérésükben azt vizsgálták, vajon a szülők szorongása milyen mértékben befolyásolja gyermekeik életét. A Golda Ginsberg által vezetett munkacsoport kimutatta, hogy szorongó szülők gyermekeinél hétszer nagyobb valószínűséggel alakul ki nyugtalansággal járó kórkép. Ha egy gyerek nevelői közül valaki szorong, akkor 65 százalék a kockázata annak, hogy a gyerek is hasonló tüneteket mutasson. A kutatók azt állítják, hogy a szorongás nem genetikailag öröklődik, legfeljebb egyfajta érzékenységet örökölhet a gyerek, amelyből kifejlődik a szorongás. Elsősorban a szülői magatartásminta lemásolása okozza a szorongásos tüneteket a gyerekeknél. Tehát ha neked sikerül oldódni, megtetted a legnagyobb lépést a gyerek egészséges fejlődése felé.

Növeled az asztma kialakulásának veszélyét

A szülők szorongása más ismert környezeti kockázati tényezőkkel kombinálódva növeli a gyerekeknél az asztma kockázatát. Szennyezett levegőjű környéken élő gyerekek közül azoknál fejlődött ki nagyobb számban asztma, akiknek a szülei szorongóbbak voltak - idézi amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja. A gyerekek képesek teljes mértékben átvenni a szülők aggodalmát, szorongását, és akár testi tünetekben is kifejeződhet a bennük keletkező feszültség.

Visszaveted a fejlődésben

Egy brit közvélemény-kutató cég ezer 7 és 16 év közötti gyereket kérdezett meg idén nyáron arról, milyen játékoktól óvták őket szüleik. A gyerekek felét nem engedték fára mászni, harmaduk nem fogócskázhatott, ötödüket a gesztenyeláncokkal való összecsapástól tiltották el (hagyományos brit játék), 17 százalék nem játszhatott üldözőset, 3 százalék szüleinél pedig már a bújócska is kiverte a biztosítékot A kutatást a Play England elnevezésű jótékonysági szervezet rendelte meg, amely az ifjúság egészséges fejlődését tartja szem előtt. Szerintük a szülőknek igenis engedniük kellene a rázósabb játékokat is, hogy megfelelően fejlődjenek a gyerekek képességei. Hiszen a mozgáskoordináció fejlődéséhez éppen az olyan játékok szükségesek, amelyeknél van némi sérülésveszély. Márpedig amelyik gyerek nem tud ügyesedni, hibáiból,sérüléseiből tanulni, annak komoly tanulási nehézségekkel is szembe kell néznie a későbbiekben, hiszen a mozgásfejlődés szoros kapcsolatban áll a szellemi fejlődéssel, a koncentrálóképesség kialakulásával is. (Kocsis Kata, babaszoba.hu)

formátum féle

2019.08.31. 19:15, magam2
minden ami érdekes lehet

tárlat - látogató...

Anton Ažbe  festészete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

formátum féle

2019.08.31. 19:09, magam2
minden ami érdekes lehet

csak egy gondolat…

 

tudod furcsa szerzet az ember, mert önmagát az ember nem tartja csodának, inkább „ átlagnak” , esendőnek, de akit szeret, abban a valakiben meglátja a  csodát…

 

 

 

 

formátum féle

2019.08.31. 12:29, magam2
minden ami érdekes lehet

majdnem jó...

formátum féle

2019.08.31. 12:28, magam2
minden ami érdekes lehet

egyperces...

Lobbierő

 


Végre lezárult hazánk legnagyobb kulturális projektje, ünnepélyesen átadták a milliárdos támogatással létrehozott Hétvezér emlékművet.

Holnaptól a nagyközönség is megcsodálhatja a bronzból megformált látványos, ugyanakkor büszke és méltóságteljes alakokat a Citadella mellett, a lebontott Szabadság-szobor helyén.

Habár a különleges, modern alkotás szinte azonnal Budapest látképének részéve vált, mint mindig, most is akadnak bírálók, a kákán is csomót keresők.

Egyes rosszhiszemű kritikusok szerint például egyáltalán nem a művészi szabadság, hanem egy amerikai világkonszern lobbitevékenységének az eredménye, hogy eleink nem lóhátról, hanem bivalyerős, 500 cm3-es túramotorkerékpárokról hordozzák végig bizakodó tekintetüket a Duna felett.

Bizonyos rossznyelvek odáig elmennek, hogy a kereskedelmi televíziókban az emlékműavatással egyidőben elindított "Országomat egy Harley-Davidsonért" kampány tudatos üzleti tervezés eredménye.

Az a megállapítás pedig már tényleg pimaszságszámba megy, hogy Árpád vezér profilból akár kultuszminiszterünk ikertestvére is lehetne. Az egyik ellenzéki orgánum egyenesen arról vezércikkezik, hogy vajon elődeink lóhus helyett miért egy jólismert gyorsétteremlánc logójával ellátott hamburgert húznak elő motorkerékpárjuk nyerge alól.

Azért mert egy a Hétvezérhez hasonló egyedülálló, kortárs műalkotás egy-egy merészen figyelemkeltő művészi eszközzel operál, még nem kell mindenben a lobbierőt keresni.
(TM)

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
kalendárium
2021. Március
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!