formátum féle2009.09.19. 18:24, magam2
minden ami érdekes lehet
ötlet - sarok...
A friss kenyér a nagy melegben akár egy nap alatt is megromolhat. Ezért a megvásárolt kenyeret a forró nyári napokon még rövid időre is ajánlatos alufóliába csomagolva a hűtőszekrényben tárolni.
Ha puhább vagy lágyabb húsételt sütünk fóliában , duplán csomagoljuk be, különben könnyen szétnyílhat és a csomag leve elfolyik. Az ilyen ételt ajánlatos tepsiben vagy serpenyőben, ill. sütőlemezen sütni.
A kenyér vágott részének frissességét úgy őrizhetjük meg, hogy a vágott felületét alufóliával befedjük, és a kenyeret így tesszük a kenyérruhába.
Savanyú ételt ne főzzünk alumíniumedényben (se alufóliában), mert a benne található savak kioldják az edény falából a fémet.
Az alufólia használata tilos a mikrohullámú sütőben!
Tanácsos a sütő aljára egy méretre vágott alumínium fóliát tenni. Ha valami kifolyik, csak a fóliát kell kicserélni!
Ritkán használt alpakka tárgyainkat száraz helyen tároljuk. Csomagoljuk be háztartási alufóliába vagy selyempapírba, védjük az oxidálódástól.
)
A ragadós tésztát (mint például a mézes-krémes tésztája) belisztezett fólialapok közé téve tudjuk könnyedén kinyújtani.
Friss marad az élesztő, ha 6-8 C fokon tároljuk. A hűtőszekrényben tartott élesztőt csomagoljuk alufóliába, vagy tegyük lezárt üvegedénybe. Sokáig frissen tartható úgy is, ha alkoholos ruhába betekerjük, és sötét, hűvös helyre tesszük. Mélyhűtőben hónapokig eláll.
|