magam portálja - minden ami érdekes lehet
magam portálja - minden ami érdekes lehet
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
tik-tak
 
archívum
Friss bejegyzések
2021.04.16. 07:53
2021.04.16. 07:52
2021.04.16. 07:50
2021.04.16. 07:49
2021.04.16. 07:43
Friss hozzászólások
 
Friss hozzászólások

Tartalom

 
formátum-féle

formátum fele

2021.04.08. 20:27, magam2
minden ami erdekes lehet

ötlet - sarok...

A természet lehelete - díszkő a nappaliban

A díszkő gyönyörű, és nem is nehéz falat burkolni vele. Néhány egyszerű ötlettel és minimális befektetéssel a leghétköznapibb lakást is egyedi, szép otthonná tehetjük. Ez az új társasházi lakás a közlekedő falának díszkővel való borítása után vált igazán szerethetővé.

A kövekről

Minden feldolgozott kőnek legalább egy oldala a természetes struktúrát mutatja. A töréssel előállított kövek nem sík felületűek. Nincs éles vágott szélük, valamint csak hasábra emlékeztetnek (mediterrán kő) Azok a kő termékek, amelyeket kézzel faragnak, mind egyedi darabok. Természetesen minden alakítási, válogatási folyamat anyagveszteséggel jár. Ezek előállításakor a felület egyik oldalát, ami a homloka lesz, speciális kalapáccsal téglaszerű formára alakítják. Beépítéskor ez a szépen kialakított oldal adja a felületet. Mérete soha nem sablonszerű. Mindig az adott kődarab mérete adja meg a kész kő nagyságát. A lapos kövek, valamint az építő kövek teljesen formázatlanul kerülnek csomagolásra. Felületük minden oldalon természetes, rusztikus. Az ürömi köveket három színcsoportba osztályozzák: sárgás-drappos-homokszín, vörös, illetve szürke. A színek egymástól egyértelműen elválnak, de a földrétegekben összemosódhatnak. Ezért előfordulnak ún. foltos kövek, de ezektől csak különlegesebb lesz a burkolt felület. Vásárláskor vegyük figyelembe, hogy minden földréteg más színű és más vastagságú követ tartalmaz, ezért az utánrendelésnél csak megközelítőleg kaphatunk hasonlót.


 

A felrakásukról

A faragás mértéke (merthogy 5-20% kálóval, azaz veszteséggel kell számolnunk), függ a kialakítandó fuga méretétől, no meg a felület megjelenésétől, stílusától. Tehát nagyobb ráhagyással vásároljunk az ilyen típusú kövekből, mint a hagyományos csempéből. Függőleges, 2-5 cm vastagságú burkolat esetén alkalmazását az adott, behatárolt kevés burkolati hely miatt előre épített szerkezetekre, ragasztásos technológiával, dekorációs burkolatok készítésére ajánljuk. Fontos a megfelelő segédanyagok kiválasztása (pl. külső térben legyen flexibilis a használt ragasztóanyag) és az azok számára előírt technológiai sorrendek, rétegrendek betartása. Ötcentis vastagság felett alkalmazható meglévő szerkezetekhez finombeton kötőanyaggal alapozásról indítva, vastag burkolatként. Egy méter magasság felett történő építés esetén a burkolandó felületre dűbelezéssel rögzített betonacél háló felszerelése szükséges – különösen, ha hőszigetelés elé kerül. Minden esetben alapozásra, vagy alátámasztásra (pl. konzol) van szükség a kőmunka elkezdése előtt.

Így készül

1. A különböző hosszúságú sárgás-barnás köveket mi válogattuk színben egymáshoz.

2. A kívánt méretet mérjük ki az adott felületen és ezt a területet festőszalaggal jelöljük.

3. A festék- és vakolatrétegeket maradéktalanul le kell vésni, egészen a tégláig, betonig.

4. Mi a teljes, portalanított falfelületet a Mapei tapadást elősegítő folyadékával kentük le.

5. Az eldolgozott flexibilis csemperagasztót egyenletesen kenjük végig a kövek felületén.

6. Ne tartsunk fugaréseket, helyezzük egyik követ szorosan a másikra és nyomjuk erősen a falhoz.

7. A kő kalapáccsal ütve könnyen hasad, de flexszel pontosan méretre tudjuk vágni.

8. A dugaljak, villanykapcsolók keretét hagyjuk fenn, úgy rakjuk körbe pontosan kövekkel.

9. A kövek sarka éles lehet, ezért finom dörzspapírral simogassuk át a kiemelkedő széleket.

10. A kész díszt matt lakkal vontuk be: megvédi a szálló portól és kontúrosabbá teszi a színeit.

ÖM-tipp

Terhelést bíró, masszív falapra is felrakhatjuk a köveket, amelyet később rögzítünk fel a falra. Így a kevésbé tapasztaltaknak is könnyebb lesz a feladat. (ÖtletMozaik)

 

Még nincs hozzászólás.
 
Menü
 
kalendárium
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
itt jártatok
Indulás: 2009-04-04
 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.