formátum fele
2021.09.23. 21:06, magam2
minden ami erdekes lehet
ötlet – sarok…
A kellemetlen halszagot eloszlathatjuk, ha a főzővízbe egy kevés tejet öntünk.
Megszűnik a halszag, hogyha forró vízbe néhány csepp levendula olajat csepegtetünk.
A halszag hamarabb eltűnik a kezünkről, ha kézmosás előtt citromlével bedörzsöljük.
Vágódeszkánkról úgy távolíthatjuk el az erős hagyma- vagy halszagot, hogy egy evőkanál ecettel vagy fél citrommal jól bedörzsöljük, utána pedig hideg vízzel alaposan leöblítjük.
Könnyen megszabadulhatunk a kellemetlen szagtól, ha a forrótűzhelyen almahéjat vagy babérlevelet égetünk.
Nem lesz halszagú a tányér és az evőeszköz, ha mosogatás előtt ecetes-sós vízzel lemossuk, majd hideg vízzel öblítjük.
A hal tisztításához használt fadeszkát használat után kemény kefével súroljuk le, majd öblítsük hideg vízzel, és törölgessük el. Ezután dörzsöljük be citrommal.
A halat legcélszerűbb műanyag tálcán tisztítani, mert a fa jobban átveszi a halszagot. A szódabikarbóna nemcsak a hűtő szagát veszi el, de mosogatóvízhez adagolva megszűnteti az edények kellemetlen (hal, hagyma) szagát is. (világhálo)